Risus Sanat Genel Sanat Yönetmeni: Afyonkarahisarlilara Ihtiyacimiz Var!

AFYONKARAHISAR HALKINA VE BASINIMIZA DUYURUDUR!

Gündem 13.11.2017 11:43:08 0
Risus Sanat Genel Sanat Yönetmeni: Afyonkarahisarlilara Ihtiyacimiz Var!

Öncelikle tesekkür ediyorum;

Çalismalarimizda bizlere prova alani sunan, isbirligi içerisinde hareket ettigimiz Karahisar Gençlik Merkezi Müdürü Sayin Gökhan Gürbüz ve Gençlik Merkezinin degerli liderleri ve personeli,

Oyunlarimizin siz degerli Afyon halkiyla bulusmasinda ve ücretsiz olarak sahnelenmesinde salon destegi sunan Kültür ve Turizm Müdür V. Sayin Mehmet Tanir ve degerli Sube Müdürleri ve çalisanlari,

Fotograf çekimleri, afis tasarimi için gecelerce uykusuz çalisan ve kaç sezondur ücret kabul ettiremedigimiz Fotograf Sanatçisi Sayin Eray Yilmaz,

Video çekimlerinde kolaylik saglayan, kurgumuzu, fragmanimizi yapan Anadolu Prodüksiyon Sayin Hasan Akkaya,

Dekor ihtiyaçlarimizda kullanmak üzere koltuk takimlarini veren ve ücret kabul etmeyen Sayin Ismail Palta,

Her daim yanimizda olan ve destegini hissettigimiz Afyonumuzun güzide Basin Kuruluslari ve Basin Mensuplari (Isimleri tek tek zikretmiyorum, nasipse yakinda hepsine bizzat tesekkür ziyaretinde bulunacagiz.)

Ve elbette ki; geçmiste ve simdi aramizda bulunan çok kiymetli fedakar ekip üyelerimiz, onlarla birlikte bu zorluklara katlanan aileleri, esleri, çocuklari…

Risus Sanat Tiyatro Ekibi olarak üç sezonu geride biraktik ve dördüncü sezonumuzda da çalismalarimiza ara vermeden devam ediyoruz. Ilk iki sezonumuzda Alimoglu Kültür Sanat Arastirma Dernegi (AKSAM) çatisi altinda çiktigimiz bu yolda sagladigi prova alani imkânindan dolayi Sayin Ibrahim Alimoglu’na da tesekkür ediyorum.

Geride biraktigimiz 3 sezon boyunca 5 yetiskin oyunu sahneledik, 28 temsil gerçeklestirdik ve 5300 izleyici ile bulustuk. Sivil bir kurulus olarak Afyon’da bu anlamda bir rekor kirdik. Çalismalarimiz Kültür ve Turizm Eski Bakani Sayin Nabi Avci tarafindan takdir edildi ve bizzat sahsima tesekkür edildi. Bu vesile ile Mart 2017’de toplanan 3.Milli Kültür Surasi’na dogrudan bakanlik davetlisi olarak katildik ve ilimizden Sura’ya katilan 8 kisi arasinda tek sivil katilimci olduk. Bu da Afyonumuzda bir ilktir.

Ekibimiz devlet memuru, ögretmen, mali müsavir, psikolog, mühendis, saglikçi, isçi, emekli, ögrenci gibi çok çesitli meslek mensuplarindan ve 15’inden 60’ina kadar genis bir yelpazede yas grubu gönüllülerden olusmaktadir. Bu gönüllüler haftanin üç günü is çikisindan gece saatlerine kadar yaklasik dört ay (150 saati askin) prova almaktadir. Bu provalar zaruri sebep olmadikça (cenaze, cerrahi operasyon vb) hiçbir sekilde aksatilmamakta, büyük bir disiplin içerisinde çalisilmaktadir.

Sahnede izlediginiz iki saatlik ücretsiz oyunun sizlere ulasma sürecinde prova alani, dekor, kostüm, aksesuar, fotograf, afis, video, seslendirme, tanitim, salon gibi ihtiyaçlarimiz bulunmaktadir. Bu ihtiyaçlarimizin prova alani ve sahne kismini kamu kuruluslari araciligi ve isbirligi ile çözmeye çalisiyor, hatta sahne konusunda büyük yetersizlik yasiyoruz. Bunlarin disinda kalan ve maddiyat gerektiren ihtiyaçlarimizin çok büyük bölümünü de birkaç gönüllü kendi içimizde finanse etmeye çalisiyoruz. Yeri geliyor evimize bir esyayi almayip dekor aliyoruz, çocugumuza bir ayakkabi almayip kostüm aliyoruz, esimize dogum günü hediyesi almayip oyunumuza aksesuar aliyoruz. Durumumuz budur. Bunu daha ne kadar sürdürebiliriz bilmiyoruz ama mücadeleye devam ediyoruz ve etmeye kararliyiz.

Bizlerin Afyonkarahisar’in kültürel ve sanatsal anlamda kalkinmasina önem veren, bu ugurda gönlünü ortaya koyan emekçilere destek olacak Afyonkarahisarlilara ihtiyaci vardir. Ihtiyacimiz kesinlikle dogrudan maddi olmayip; dekor, kostüm, aksesuar, video, fotograf, tanitim gibi ihtiyaçlarimizin karsilanmasi yönündedir. Ekibimizin baska illerde ve hatta yurt disinda sahneye çikmasi ve Afyonumuzu temsil etme firsatlari dogmus ancak dekor nakli ve ulasim için gerekli bütçeyi temin edemedigimizden bunu gerçeklestirememis bulunmaktayiz.

Degerli Afyonkarahisar halki,
Afyonumuzun güzide isadamlari, esnaflari, 
Kamu kurum ve kuruluslarinda etki ve yetki sahibi bürokratlari, müdürleri, 
Degerli Medya Kuruluslari,

Gelin birlik olalim, el ele verelim. Bu yolda beraber yürüyelim.

Bizler kendi kisitli imkânlarimizla üç yilda bunlari basarmissak hep beraber daha çok ve daha büyük ve daha kaliteli isler basarabiliriz.

Bizler gönüllü olarak emegimizi ortaya koyduk ve koymaya devam ediyoruz. Sizler de gönlünüzü ortaya koymaya var misiniz?

Inaniyorum ki Afyonumuzdan bu sese kulak verenler ve karsilik verenler çikacaktir. Isterseniz hem buyrun bir kahvemizi için veya isterseniz davet edin biz gelelim, hem de ortaklasa neler yapabilecegimizi, neler paylasabilecegimizi konusalim.

Sürç-i lisan ettik ise affola.

En derin saygi ve selamlarimla.

Risus Sanat Adina, Seyhun Sertan.
0532 2944866 – seyhunsertan@gmail.com


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °