DEVRE MÜLK SAHIPLERNII DOLANDIRANLAR ADLIYE SEVK EDILDI

DEVRE MÜLK SAHIPLERNII DOLANDIRANLAR ADLIYE SEVK EDILDI

Dünya 30.01.2021 20:16:10 0
DEVRE MÜLK SAHIPLERNII DOLANDIRANLAR ADLIYE SEVK EDILDI

Afyonkarahisar ili, Gazligöl beldesinde bazi otel ve tesis yöneticilerinin; tapusunu alamayan devre mülk sahiplerini, devre mülklerinin satilacagi, kiralanacagi veya daha lüks devre mülklere geçislerinin saglanacagi gibi vaatlerle dolandirdiklari, yüksek miktarda banka kredileri çektirerek borçlandirildiklari bilgisini alan Jandarma Genel Komutanligi ve Afyonkarahisar Il Jandarma Komutanliginca müstereken büyük çapli operasyon yapilmis, yaklasik 300 vatandasin bankalardan 20.000 TL ile 100.000 TL arasinda kredi kullandirtilarak dolandirildigi tespit edilmistir.

 

Aylar süren takip sonucu diger magdurlardan bazilarina da ulasan Jandarma ekipleri örgütlü bir sekilde dolandiricilik yaptiklari tespit edilen 36 süphelinin yakalanmasi amaciyla Afyonkarahisar Il Jandarma Komutanligi ve Jandarma Genel Komutanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi ekiplerince 22 Ocak 2021 tarihinde Afyonkarahisar ve Izmir illerinde es zamanli olarak 34 adreste operasyon icra edilmistir.

Icra edilen operasyonda gözaltina alinan 33 süphelinin ev ve isyerlerinde yapilan aramalarda çok sayida yazarkasa, pos cihazi, tapu ve farkli belge ve dokümana da el konulmustur.

 

Jandarmadaki islemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 33 süphelinin 19’u tutuklandi, 5’ine ev hapsi verildi, 9’u ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

 

Alinan bilgilere göre magdur sayisinin artabilecegi bildirilmis olup, sorusturmanin çok yönlü sürdürüldügü, ayni yolla magdur olan vatandaslarin savciliga ve Jandarmaya basvurmalari gerekmektedirdenildi


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °