Afyonkarahisar’in merkez, ilçe ve beldelerine ait talep ve sorunlari iletti.

Afyonkarahisar’in merkez, ilçe ve beldelerine ait talep ve sorunlari iletti.

Gündem 10.02.2021 14:21:29 0
Afyonkarahisar’in merkez, ilçe ve beldelerine ait talep ve sorunlari iletti.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez’le bir araya gelerek, Afyonkarahisar’in merkez, ilçe ve beldelerine ait talep ve sorunlari iletti.

Özkaya ve Yurdunuseven Enerji Sorunlarini Bakan Dönmez’e Iletti

Ziyaret sonrasinda açiklamalarda bulunan Milletvekili Özkaya, “Afyonkarahisar, ilçe ve beldelerimizde  yasanan enerji kaynakli sorunlari ve taleplerimizi Sayin Bakanimiza birinci elden Milletvekilimiz Ibrahim Bey ile birlikte ilettik

. Bakanimiz bu hususlari yakinen takip edecegini belirterek, destek sözü verdi” dedi. Milletvekili Özkaya, Afyonkarahisar’da bulunan termal otellerin sorunlarini da Bakan Dönmez’e ilettiklerini ifade ederek,

“Termal’in baskenti Afyonakrahisar’imizda termal isletmecilerinin sorunlari arasinda yer alan, termal otellerden alinan rüsum bedeline iliskin düzenlenen yönetmeligin çalismalari devam ediyor, kisa süre içerisinde yayinlayacagini buradan açikliyoruz” dedi. Milletvekili Özkaya ve Yurdunuseven Afyonkarahisar’in elektrik enerji temini noktasinda yasanan sorunlari en aza indirecek olan Karaaslan Trafo Merkezi  çalismasinin hizlandirilmasi  ve Afyon 1 Trafo Merkezi’nin yenilenmesi noktasinda Bakan Dönmez’den destek istediler. Milletvekili Özkaya Dinar Termik Santrali ile ilgili olarak Bakan Dönmez ile istisarelerde bulundu, “Dinar Termik Santrali bölgesinde bulunan jeolojik  durum nedeniyle, üst düzey teknoloji ihtiyaci var.

Bu noktada Termik Santrali ile ilgili olarak çalismalar Bakanligimiz tarafindan devam ediyor. Sayin Bakanimiz’da konuyu yakindan takip ediyor. Ayrica Ilimizde Dogalgaz’in ulasmadigi ilçe kalmamasi hususunda da taleplerimizi ilettik” dedi. 

“Dogalgazin Her Ilçeye Ulasmasi Birinci Önceligimiz”

Ziyaret sonrasinda Milletvekili Yurdunuseven’de bir açiklama yaparak, “Ilimizin Enerjiye bagli tüm sorunlarinin giderilmesi için Milletvekilimiz Ali Bey ile birlikte Enerji Bakanimiz ile verimli bir görüsme gerçeklestirdik. Birçok ilçemize kazandirdigimiz dogalgaz ile ilgili olarak taleplerimizi ilettik.

Bu noktada Dazkiri ilçemizin 2021 yilinda dogalgaz yatirim planina dahil edilmesi hususunu Bakanimiz Dönmez ile görüstük, yine dogalgaz ile alakali Basmakçi ve Sinanpasa ilçelerimizin de bir sonraki yatirim programina alinmasi ve bu ilçelerimizin dogalgaza kavusmasi talebimizi ilettik. Insallah Sayin Bakanimiz bu konuda bizlere destek olacak ve Afyonkarahisar’imizda dogalgazin olmadigi ilçemiz kalmayacak.

Dogalgazin her ilçeye ulasmasi birinci önceligimiz” dedi. Afyonkarahisar’in termal alanda çok önemli yol kat ettigini kaydeden Yurdunuseven, “Afyonakarahisar genelinde termal turizm destinasyonlarini artirmak amaciyla önemli çalismalar yapiyoruz.

Bu alanda Emirdag ilçemiz de termal su bulunmasi amaciyla Enerji Bakanimiza talebimizi ilettik. Insallah Emirdag ilçemizin Sicak Su Haritasi çikarilarak, akabinde de  Sondaj Kuyusu çalismalari yapilarak sonuçlara göre, yeni bir termal destinasyon çalismalarini baslatacagiz” dedi. 

Bolvadin Trafo Merkezi Için Çalismalar Sürüyor

Milletvekili Özkaya ve Yurdunuseven; “Afyonkarahisar’imizda enerji alaninda en az sorun yasanmasi için, özellikle Bolvadin bölgemize hizmet edecek olan Bolvadin Trafo Merkezi için bölgede kamulastirma yapilarak, Ihaleye çikilmasini Bakan Dönmez’e ilettik

. Afyonkarahisar’in her alanda yasadigi sorun ve problemlerin giderilmesi, yeni yatirim ve hizmetlerin ilimize kazandirilmasi için Teskilatimiz ve biz milletvekilleri olarak uyum halinde çalisiyoruz” dediler.

Afyon HABERI


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °