Uysal: Milyonlarin issiz kaldigi, eve ekmek götüremez hale geldigi bir Türkiye portresi var

Uysal: Milyonlarin issiz kaldigi, eve ekmek götüremez hale geldigi bir Türkiye portresi var

Siyaset 11.02.2021 10:15:03 0
Uysal: Milyonlarin issiz kaldigi, eve ekmek götüremez hale geldigi bir Türkiye portresi var

Yaklasik 1,5saat süren kabuldeGenel Baskan Gültekin Uysal’a Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Genel Baskan Yardimcilari Muhammet Kelleci ve Nuri Efe ile Genel Idare Kurulu Üyesi Adnan Turfan eslik etti.

BBP Genel Baskani Mustafa Desticiise ziyarete Genel Baskan Yardimcilari Mikail Sahan, Ahmet Yelis ve Üzeyir Tunç ile birlikte geldi.

Liderlerin gündeminde Siyasi Partiler Yasasi, Anayasa degisikligi tartismalarive ekonomi politikalari vardi. Görüsmenin ardindan iki Genel Baskan kameralar önüne geçerek açiklamalarda bulundu.

Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal, yaptigi konusmada sunlari kaydetti:

“Siyasi partilerin belirli ortakpaydalari aramak mecburiyetleri var”“

Elbette her siyasi partinin kendine has fikirleri, programlari var. Türkiye’nin ise çok derinden isleyen meseleleri var. Bugün, her zamankinden fazla,siyasi iklimin degismesi ve siyasi partilerin belirli ortakpaydalari aramak mecburiyetleri var.

“Memleketin meselelerine daha farkli bir perdeden bakmayaihtiyacimiz var”

Özellikle disaridan gelen, bölgemizde cereyan eden pekçok meydan okumaylakarsi karsiya kaldigimiz, ülkemizin,devletimizin milli güvenliginitehdit edecek olaylarin yasandigi böyle bir dönemde daha farkli bir perdeden memleketin meselelerine bakma ihtiyacimiz var. Sayin Genel Baskan ve heyeti ile konjonktürel,aktüel bütün bu meseleleri konusmaya çalistik.

“Isleyen bir devleti,yeniden,kurucu bir akil ve kurucu bir programla bulusturmaliyiz”

Ak Parti Genel Baskani Sayin Erdogan’in yeni bir anayasa çikisiyla beraber tartismalar var.

Bir anayasa fetisizmi içerisinde degil, hakikaten Türkiye’deisleyenbir demokrasiyi, isleyen bir hukuk düzenini Türkiye’ye miras birakmak problemlerihem demokrasi hem hukuki kanallara aktarabilecek etkin, isleyen bir devleti yeniden kurucu bir akil ve kurucu bir programla bulusturmakmecburiyetindeyiz.

“Milyonlarin issiz kaldigi, eve ekmek götüremez hale geldigi bir Türkiye portresi var”

Ülkemizin 15 Temmuz sonrasi yasadigi tartismalar var. Bugün pek çok kurumumuzun bagisiklik sisteminin çöktügünü biliyoruz. Pandemide milyonlarin issiz kaldigi, eve ekmek götüremez hale geldigi bir Türkiye portresi var. Bütün bu can alici gündem yerine,siyasetin magazini diyebilecegimiz birtakim konularin, kamuoyunda olmasi gerekenden daha fazla yer aldigini da görüyoruz.

“Iktidar, iklimi zehirleyecekbir dil kullaniyor”

Türkiye’nin sagduyu hareketi olarak,makul siyasetin temsilcisi olarak her zaman karsitlik üzerindendegil, kendimizi tarif ederek söyleyecek sözü olan, ülkenin yarinlarina dair programi olan bir geçmis seciyemiz içerisinde bütün bunlarla beraber bütünlestirerek degerlendirmelerimizi paylasiyoruz.

Ümit ederiz bu noktada Türkiye’nin kucaklasmaya ihtiyaci oldugusadece sayisal çogunlugu degil, onu asan sekilde bir milli mutabakat siyasetini isletmemiz gereken böyle bir dönemde iktidarin iklimi zehirleyecekbir dil kullandigini görüyoruz.

Ülkenin gerçek gündemiüzerinden siyaset yapilmasini salik veriyoruz.

Büyük Birlik Partisi kuruldugu günden bugüne, milletin müsterekleriyle, ortak degerleriyle hiçbir zaman çakismamis,varligiyla da her zaman siyasette direngi noktasi olmustur. Ziyaretleri için SayinGenel Baskanin sahsinda tüm BBP camiasini saygiyla selamlarim.

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °