HABERLESME ÇALISMA GRUBU DEGERLENDIRME TOPLANTISI GERÇEKLESTIRILDI.

HABERLESME ÇALISMA GRUBU DEGERLENDIRME TOPLANTISI GERÇEKLESTIRILDI.

Gündem 14.02.2021 10:19:56 0
HABERLESME ÇALISMA GRUBU DEGERLENDIRME TOPLANTISI GERÇEKLESTIRILDI.

 

HABERLESME ÇALISMA GRUBU DEGERLENDIRME TOPLANTISI GERÇEKLESTIRILDI.

 

Vali Yardimcisi Mehmet KEKLIK Baskanliginda Afyonkarahisar Il Afet Müdahale Plani kapsaminda Haberlesme Çalisma Grubu Operasyon Plani degerlendirme toplantisi ana ve destek çözüm ortagi kurum kuruluslarin katilimi ile Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünde gerçeklestirildi.

 

Türkiye Afet Müdahale Sistemi içinde yerel düzeyde yer alan ana ve destek çözüm ortaklarinin görev ve sorumluluklarini, Çalisma Gruplarinin diger Çalisma Gruplari ile olan iliskilerini, afet ve acil duruma hazirlik ve müdahale süreçlerini anlatan  ve afet ve acil durum aninda etkin koordinasyon için gerekli olan Çalisma Grup teskilini, ekipman ve insan kaynaklari kapasitesinin mevcut durumunu ve ihtiyaç duyulan kapasiteyi sunan  Afyonkarahisar Il Afet Müdahale Plani kapsamindaki 26 Yerel Düzey Operasyon Plani degerlendirme toplantilari her ay iki  Çalisma Grubunu içerek sekilde ana ve destek çözüm ortaklarin katilimiyla yapilmaya basladi.

 

Afet Müdahale Plani Operasyon planlarinin ilk toplantisi Vali Yardimcisi Mehmet KEKLIK Baskanliginda gerçeklestirildi. Vali Yardimcisi Mehmet KEKLIK toplantinin açilis konusmasinda, bugün çok önemli toplanti gerçeklestirecegiz.

Nasip olursa Eylül ayina kadar 26 Çalisma Grubunun depreme hazirlik konusunda tek tek dinleyecegiz. Hazirliklarimizi kontrol edecegiz, revize edecegiz.

Sürekli bu konuda teyakkuzda olacagiz! Deprem haftasinda da insallah, Sayin Valimizin katilimlariyla buradaki il müdürlerimiz ve bölge müdürlerimizin, il protokolün katilimiyla genis kapsamli koordinasyon toplantisi gerçeklestirecegiz

Afyon olarak Afyonkarahisar Valiligi bünyesinde Il AFAD Müdürlügümüz tüm afet türlerine göre siki bir sekilde hazirlaniyor ama öncelik olarak deprem iyi hazirlandigimiz konulardan birisi bugün Haberlesme Hizmet Grubunun çalismalari ile ilgili bir degerlendirme yapacagiz.” Dedi.

 

Il AFAD Müdürü Mehmet BULDAN’da toplantida yaptigi konusmada, “afet ve acil durumlarin ne zaman, ne siddet ve büyüklükte meydana gelecegini kestiremiyoruz.

Bunun için özel çalisma gerekiyor. Kurumlarin normal çalismalarinin disinda olaganüstü durumlara hazirlikli olmalari gerekiyor.

Tamamen sifirinci dakika itibari ile en son nokta iyilestirme çalismalari bitene kadar Türkiye Afet Müdahale Plani kapsaminda da Afyonkarahisar’da Il Afet Müdahale Plani hazirlanmistir.

26 Yerel Düzey Çalisma Gruplari da Operasyon planlarini bu baglamda yaptilar. Biz 5-6 yildir Afyon’da diger çalisma gruplari ile beraber hem esgüdüm içerisinde hem de Valiligimiz koordinasyonu dâhilinde istenilen seviyede çalismalar yürütmeye gayret ediyoruz.”Dedi

 

Haberlesme Çalisma Grubu ana ve destek çözüm ortagi kurum kuruluslarin katildigi Haberlesme Çalisma Grubu degerlendirme toplantisinda Il Telekom Müdürü Mehmet Murat USLULAR Haberlesme Çalisma Grubu Operasyon Plani ile ilgili bir sunum yapti ve toplanti soru cevap seklinde devam etti

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °