Bütün hemsehrilerimin ve Islam Âleminin mübarek Regaib Gecesini gönülden tebrik ediyorum

Bütün hemsehrilerimin ve Islam Âleminin mübarek Regaib Gecesini gönülden tebrik ediyorum

Gündem 17.02.2021 11:01:02 0
Bütün hemsehrilerimin ve Islam Âleminin mübarek Regaib Gecesini gönülden tebrik ediyorum

Bütün hemsehrilerimin ve Islam Âleminin mübarek Regaib Gecesini gönülden tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin birlik ve beraberligimizin pekismesine vesile olmasini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Islam âlemi olarak, halkimiz arasinda “Üç Aylar” olarak isimlendirilen, rahmet, bereket ve magfiret iklimine girmis bulunuyoruz.

Regaib Gecesi ise bu manevi mevsime girisimizin habercisidir.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Recep ayina girdiginde; “Allah’im, Recep ve Saban aylarini bize mübarek kil ve bizi Ramazan’a kavustur” seklinde dua etmis ve bu kutlu zamanlarin ehemmiyetine dikkat çekmistir. Biz de bu duaya gönülden Âmin diyoruz.

Müminler için elbette bütün zamanlar kiymetlidir ve Allah’in rizasini kazanmak gayesiyle kulluk suuru içerisinde yasanmasi gerekir. Bununla beraber bazi gün ve geceler ise yasadigimiz hayati muhasebe etmemiz için çok kiymetli firsatlardir. Iste Regaib Gecesi de bu müstesna gecelerden biridir.

“Regâib” kelimesi, “kendisine ragbet edilen, arzulanan, talep edilen sey” demektir.

Yüce Allah’in, rahmetinin, magfiretinin ve nimetlerinin diger zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve müminlerce gönülden arzulanmasi sebebiyle bu geceye “Regâib” denilmistir.

Bu mübarek geceyi, Rabbimizin sonsuz af ve magfiretine siginmak, hata ve günahlarimizdan arinmak, gönüllerimizi ferahlatmak, kendimizle bas basa kalarak hayatin yogunlugu içinde ihmal ettigimiz dünyamizi gözden geçirmek ve nefis muhasebesi yapmak için firsat olarak görmeliyiz. Bizlere bahsedilen bu müstesna zaman dilimlerini, özümüze dönüs, manevi dirilis ve ahlaki yükselis için degerlendirmeliyiz.

Afyonkarahisar Valiligimiz tarafindan baslatilan 2021 Afyonkarahisar Aile Yili projesi çerçevesinde ve içinde bulundugumuz manevi iklimin destegi ile ailelerimizin huzuru ve mutlulugu için çaba harcamaliyiz. Bu müstesna günleri ailelerimizle daha fazla vakit geçirerek, evlatlarimiza milli ve manevi degerlerimizi anlatarak degerlendirmemizde fayda görüyorum.

Içinde bulundugumuz bereket ve rahmet gecelerinde; milletimiz ve mukaddesatimiz yolunda, hak, hakikat ugrunda canlarini hiçe sayan bütün sehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Ailelerine ve Aziz Milletimize bas sagligi diliyorum.

Ayrica zor günlerden geçtigimiz bu salgin döneminde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, halen bu hastalikla mücadele eden bütün hastalara Rabbimden sifa niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düsüncelerle hemsehrilerimin, Aziz Milletimizin ve bütün Islam âleminin Regâib Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberligimize, insanligin hidayetine, baris ve huzuruna vesile olmasini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

 

 

 

Afyon HABERI


Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °