BELEDIYEMIZ SIFIR ATIKTA FARKINDALIGINI ORTAYA KOYUYOR

SIFIR ATIK KONUSUNDA EGITIMLER VERILECEK

Gündem 19.02.2021 13:22:56 0
BELEDIYEMIZ SIFIR ATIKTA FARKINDALIGINI ORTAYA KOYUYOR

 

 Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, belediyemiz ve Zafer Kalkinma Ajansi is birliginde hazirlanan "Ulusal Sifir Atik Projesini Destekleme ve Afyonkarahisar’da Gida Atik Yönetimini Gelistirme" projemiz kapsaminda 'Gida Atigi, Farkindalik ve Bilinçlendirme' seminerlerinin açilis toplantisina katildi.

 Ingiltere Büyükelçiligi Uluslararasi Program Fonu çagrisina yaptigimiz ve 29 proje arasindan desteklenmeye hak kazanan "Ulusal Sifir Atik Projesini Destekleme ve Afyonkarahisar’da Gida Atik Yönetimini Gelistirme" isimli projemizin ilk video konferans toplantisi belediye baskanimiz Mehmet Zeybek’in katilimlariyla gerçeklesti.               

BELEDIYE OLARAK SIFIR ATIK PROJELERINE BÜYÜK ÖNEM VERIYORUZ

  Açilis toplantisi Proje Koordinatörü Dr. Fatih Biyikli’nin moderatörlügünde Baskanimiz Zeybek’in yani sira Ingiltere Büyükelçiligi Müstesari Marianne Young ile Zafer Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Veli Oguz’da yer aldi. Video konferans sistemi ile yapilan toplantida konusan Zeybek baskan,  belediye olarak öncelikli projeleri arasinda sifir atigin geldigini söyledi. Zeybek, “Bu projeyle birlikte Gastronomi sehri Afyonkarahisar’imizin Sifir Atik misyonu çerçevesinde 4 farkli proje çiktisi elde etmeyi planlamaktayiz.

Projemiz de ilk olarak sehrimizde yasayan gida üreticileri, yerel restoranlar ve gida zincirinde yer alan diger kurum ve kuruluslara gida atigi farkindalik anketi yaptik ve ilgili paydaslarimizin gida atigi çerçevesinde mevcut durumunu ortaya koyan detayli bir rapor hazirladik.

Diger proje çiktimiz olarak ise Belediyemizin geri dönüsüm çalismalarina rehber olmasi için ‘Gida Atigi Yol Haritasi’ olusturduk ve mevcut durumumuz ile gelecekte hangi durumda olmamiz gerektigi arasindaki farkliliklari görüp bu çerçevede gerekli adimlari atarak gida atiklarini daha verimli ve etkili bir sekilde dönüstürmeyi planlamaktayiz” dedi.

              

Gida atiginda farkindalik olusturulmasi konusunda ögrencilere verilecek egitime deginen Zeybek konusmasina söyle devam etti;

“Bugün ise Gida Atigi Farkindalik ve Bilinçlendirme Seminerlerinin Ilki olan ögrencilere yönelik verilecek olan egitimlerle diger bir proje çiktimizin baslangicini vermis bulunuyoruz.

Yine 22 Subatta Kamu kurum-kuruluslarina ve 24 Subatta da Çiftçi, yerel restoranlar ve üreticilere verecegimiz egitimlerle de bu faaliyetimizi tamamlamis olmayi planliyoruz.

Proje çiktilarimizdan bir digeri ise Sheffield Belediyesi ile yapacagimiz ‘kiyaslama’ faaliyeti ile belediyemizin ilgili personelinin iyi uygulama örneklerini daha iyi görmesini saglayarak benzer süreçlerin Afyonkarahisar belediyemize de uygulanmasini saglamayi planlamaktayiz.

Bu kapsamda sürdürülebilir bir dünya için gida atigina Hayir!

Diyoruz ve projemizi destekleyen Ingiltere Büyükelçiligine tesekkür ediyoruz.”

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °