JANDARMADAN DIJITAL DOLANDIRICILARA SUÇÜSTÜ YAPILDI

JANDARMADAN DIJITAL DOLANDIRICILARA SUÇÜSTÜ YAPILDI

Asayis 22.02.2021 10:39:54 0
JANDARMADAN DIJITAL DOLANDIRICILARA SUÇÜSTÜ YAPILDI

Afyonkarahisar Il Jandarma Komutanligi görevlilerince sikayetvar.com isimli sitede yapilan arastirmalarda, Afyonkarahisar ilinde faaliyet gösteren g………com isimli site çalisanlarinca dolandirildigini beyan eden çok miktarda sikâyet yazisinin tespit edilmesi üzerine teknik takip baslatilmistir.

Organize Suç Örgütü, g………….com isimli çagri merkezi üzerinden;

Farkli illerde faaliyet gösteren isletme sahiplerini ya da sorumlularini GSM üzerinden arayarak Google üzerinden görünürlüklerinin daha üst siralarda olacagi vaadiyle sözlü reklam anlasmasi yaptiklari,

Reklam ücretini sahislarin GSM faturalarina yansittiklari

Dolandirildigini anlayan müsteriler anlasmanin iptal edilmesini istediginde zorluk çikardiklari ve iptal islemi için ayrica ücret talep ettikleri tespit edilmistir.

Bu kapsamda 15 Subat 2021 tarihinde Organize Suç Örgütü üyelerine yönelik ikamet ve is yeri adreslerinde es zamanli olarak icra edilen arama, el koyma ve gözalti islemleri baslatilmis, (18) sahis gözaltina alinmistir. 
Yapilan aralamalar neticesinde suçta kullanildigi degerlendirilen (35) bilgisayar, (18) cep telefonu ve (18) GSM karti ile delil niteligi tasiyan belgelere el konulmustur. 
Suçtan elde edildigi degerlendirilen yaklasik (4.000.000) TL bulunan örgüt liderinin hesaplarina tedbir konulmustur. 
Afyonkarahisar Il Jandarma Komutanliginca sahislar 19.02.2021 günü adli makamlara sevk edilmistir.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °