Tarih boyunca Türk milletinin sabrini zorlayan her unsur gibi Ermenistan'a da gereken yapilmistir.

Tarih boyunca Türk milletinin sabrini zorlayan her unsur gibi Ermenistan'a da gereken yapilmistir

Gündem 25.02.2021 15:56:00 0
Tarih boyunca Türk milletinin sabrini zorlayan her unsur gibi Ermenistan

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Tutuklu ve Hükümlü Haklari Komisyonu Baskani Ibrahim Yurdunuseven, 26 Ocak Hocali Katliami'nin yil dönümü hasebiyle  Azerbaycan Büyükelçiligi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi himayesinde düzenlemis oldugu "Hocali Katliami'nin 29.Yil Dönümü" adli resim sergisinin açilisina Meclis Baskani Mustafa Sentop ile beraber katildi.

Açilis sonrasi açiklamalarda bulunan Yurdunuseven;

 

 

  "Ayni kandan ve ayni candan oldugumuz kardes ülkemiz Azerbaycan'in Hocali kasabasinda, Ermeni askerlerin düzenlemis oldugu katliamin acisini her yil kardeslerimizle birlikte bizlerde derinden hissetmekteyiz.

Bu alçak ve kallesçe katliaminin izlerini silmek ve unutturmak isteyenlere karsi iki devlet tek millet oldugumuz

Azerbaycan halkinin ilelebet yaninda olmaya devam edecek,  ermeni katliami yalaniyla kendi pisliklerinin üstünü örtmeye çalisanlara da müsade etmeyecegiz. Bir gece yarisi haince düzenlenen katliamda resmi rakamlara göre 83 çocuk, 106 kadin ve 70'ten fazla yasli dahil olmak üzere toplam 613 sakin öldürülmüs, toplam 487 kisi agir yaralanmistir. 1275 kisi ise rehin alinmis ve 150 kisi ise kaybolmustur.

Bu zulmü yasayan vatandaslarimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyorum. Azerbaycan Büyükelçiligimizin kendi gibi büyük acilar yasamis milletimizin meclisinde düzenledigi "Hocali Katliaminin 29.Yil Dönümü" adli serginin açilisini gerçeklestirdik.

Katliamin ne kadar kan donduran cinsten oldugunu birkez daha derinden hissettigimiz bu serginin iki devlet içinde hayirli olmasini diliyorum. " dedi.

 2020 Yilinda Azerbaycan ordusunun Daglik Karabag bölgesinde Ermenistan'a karsi sagladigi ezici üstünlük sonrasi isgal edilmis topraklarin kurtarilmasina da deginen Yurdunuseven; "Katliamin ve isgalin üzerinden 28 yilin geçmesinin ardindan tacizlerini sürdüren Ermenistan sonunda Türk milletinin gazabiyla karsilasmis ve tabiri caizse dünyadan yardim dilenmistir. Bu savas süresinde dahi kallesçe ve alçakca saldirilarini sürdürerek sivil yerlesimleri hedef alan Ermenistan'a en güzel cevabi Azerbaycan ordusu ve SIHA'larimiz nefes dahi aldirmayarak vermistir.

Tarih boyunca Türk milletinin sabrini zorlayan her unsur gibi Ermenistan'a da gereken yapilmistir.Azerbaycan'in askerî ve diplomatik zaferi ile sonuçlanan savasin ardindan yeniden imar çalismalari baslatildi ve yerinden edilmis on binlerce Azeri kardesimiz topraklarina geri döndü.

Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in da üzerinde hassasiyetle durdugu iki devlet tek millet arasindaki saflar savasla birlikte daha da siklasmistir. Nitekim tarih boyunca her zaman oldugu gibi Aziz Milletimiz nerde bir zulüm görse zalimin karsisinda ezilenin yerinde dimdik ve çok daha bütün bir halde durmustur.

Katliamin yil dönümü vesilesiyle bugüne kadar Azerbaycan-Ermenistan arasindaki çatismalarda sehit olan askerleri ve katliami yasayan herkesi rahmetle yâd ediyorum." dedi

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °