BIR DAMLA TASARRUF ILE GELECEGINIZE SU TASIYIN!

BIR DAMLA TASARRUF ILE GELECEGINIZE SU TASIYIN!

Gündem 25.02.2021 16:13:01 0
BIR DAMLA TASARRUF ILE GELECEGINIZE SU TASIYIN!

Su hayattir, yasamin ana kaynagi, tüm canlilarin vazgeçilmezidir. Susuz bir gelecek düsünülemez. Su rezervlerinin giderek azaliyor olmasi, tüm insanlik için olaganüstü hal ilan edecek kadar mühim bir meseledir.

 

Saadet Partisi Kadin Kollari olarak, su kaynaklarimizin tükeniyor olmasini ve bu noktada acil alinmasi gereken tedbirleri ülke gündemine büyük bir hassasiyetle tasimak istiyoruz. Su kaynaklarimizin azalmasi doga olaylari ile ilgili oldugu kadar, su tüketiminin bilinçsizligi ve yanlis kullanimi ile de alakalidir. Bilinçli bir sekilde yapilacak su tasarrufu, tüm canlilar için atilacak çok önemli bir adimdir.

 

“Bir Damla Tasarruf” slogani ile tüm yetkili kurumlari, STK’lari, vatandaslarimizi suyu daha bilinçli kullanarak, tasarruf etmeye çagiriyoruz. Evimizde, isimizde, kurumlarimizda, tarim arazilerimizde yapacagimiz bilinçli kullanim, tonlarca suyun kazanimi anlamina gelecektir.

 

Evlerimizde bireysel olarak alacagimiz tedbirlerle ciddi oranda suyu yeniden kazanabiliriz. Sadece elimizi yikarken, disimizi firçalarken bile suyu kapatmak yilda 48 ton su tasarrufu sagliyor.

48 ton su ne demek?

1 ton su 1 metreküp suya,

1 metreküp su ise 1000  litre suya tekabül ediyor.

Günlük su kullanimimizin %26si tuvalet, %22çamasir makinesi, %17si dus, %16si musluklar, %5i diger kullanimlar ve %14ü ise iç tesisat sizintilarindan olusuyor.

 

Bireysel olarak her evde su tasarrufu adina atilacak olan her adimi önemsiyoruz.

 “Bir Damla Tasarruf” çagrimiza destek olan vatandaslarimizdan, katkilarini yansitabilmek adina   aylik faturalarini karsilastirmalarini ve bizimle paylasmalarini isteyecegiz. Her evde baslayacak bilinçli su tüketimi ile tonlarca suyun hayata yeniden kazandirilmasini ümit ediyoruz.

 

Dünyada son on yilin en büyük kurakligi yasaniyor. Su, hayatimizi devam ettirebilmemiz için dogrudan ihtiyaç olmasinin yanisira, sagligimiz, temizligimiz, gidalarimizin hazirlanmasi, sebze ve meyvelerin yetistirilmesi, tarimin devam ettirebilmesi gibi çok alanda birincil ihtiyaç.

Gelecegimizi kurtarmak için geç olmadan el ele vererek, su tasarrufu için adim atmak zorundayiz.

 

Artan nüfus, büyüyen kentler, bilinçsiz tüketim ve kuraklik ülkemizi “su fakiri” bir ülke haline getirebilir. Yas¸amin devami yeterli ve iyi kalitede suyun varlig?ina bag?li. Yasamimizi daha iyi sartlarda devam edebilmek için tüm vatandaslarimiza “Bir Damla Tasarruf” çagrisinda bulunuyoruz.

Hep birlikte el ele verip, bilinçli hareket ederek gelecegimizi kurtarabiliriz. Sizler de, Tasarruf için bir adim atin.

Birgül Adigüzel

Saadet Partisi Afyonkarahisar Kadin Kollari Tanitim Medya Baskanipage3image23049536

 

 

 

 

 

Afyon HABERI


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °