AK PARTI HEYETI MAHALLEDE MAHALLE SAKINLERINI DINLEDI

AK PARTI HEYETI MAHALLEDE MAHALLE SAKINLERINI DINLEDI

Gündem 27.02.2021 09:39:45 0
AK PARTI HEYETI MAHALLEDE MAHALLE SAKINLERINI DINLEDI

AK Parti heyeti kentsel dönüsüm alani olan Misri Cami etrafinda yasayan mahalle sakinleri ile mahallede bir araya geldi. Her mahalleliyi dinleyen heyet, mahalle sakinlerinin de taleplerini not etti.

 

Afyonkarahisar’da kentsel dönüsümün ilk adimi olan Misri Cami etrafindaki evler oldu. AK Parti heyeti ikindi namazini Misri Camiinde kildi. Daha sonra da mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Burada yasayan mahalle sakinleri heyeti karsilarinda görünce kentsel dönüsümden beklentilerini aktardi. Heyet ise vatandaslara magdur edilmeyecekleri sözünü verdi.

 

Tek tek vatandaslara anlatti, onlari dinlediler

 

AK Parti Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroglu, Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven’in katildigi mahalle ziyaretinde herkes tek tek bütün vatandaslari dinledi. Vatandaslar da il baskani Uluçay ve milletvekillerine taleplerini iletti.

 

“Hak sahibi almazsa kiraci alacak, o da almazsa ikinci etap sakinleri alacak”

 

Ziyarette bir açiklama yapan AK Parti Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, “Burada ev alma hakkin buradaki hak sahiplerinindir. Eger buradaki hak sahipleri ev almazsa ikinci hak kiracilara verilecek. Kiracilarda almak istemezlerse üçüncü hakki ise kentsel dönüsümü planlanan örnegin Imaret Cami üstünde yasayan vatandaslara verilecek. Burada kimseyi magdur etmeyecegiz. Bunun sözünü defalarca verdi, vermeye devam edecegiz. Çünkü buralar siyasi bir malzeme haline dönüstürülmek isteniyor. Buna firsat vermeyecegiz” dedi.

 

“Herkesin menfaatini korumak zorundayiz”

 

AK Parti milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroglu ise “Biz AK Parti olarak millet bahçeleriyle, yesil alanlarla, kentsel dönüsüm projeleriyle, sehirlerimizin çehrelerini degistiriyoruz. Insallah vatandaslarimiz riza gösterirse ortak bir noktada bulusmamiz halinde burada yeni güzel bir yasanabilir alan yapacagiz. Burada biz herkesin menfaatini korumak zorundayiz. Bu yüzden titiz bir çalismanin içerisindeyiz. Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz çalismalarini yapiyor, biz de sehrin milletvekilleri olarak haklarinizin korunmasi adina elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konustu.

 

“Milletin hakkini 19 yildir korudugumuz gibi simdi de kimseye yedirtmeyiz”

 

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya da söyle konustu; Biz kimsenin hakkini kimseye yedirmeyiz. Kimse de burada gelip insanlari ideolojik bir amaçla yönlendirmeye kalkmasin. Biz kimin bu milletin menfaatini düsündügünü, kimin sov yaptigini gayet iyi biliyoruz.

Buralar siyaset malzemesi yapilacak yerler degildir. Burada milletin hakki vardir, 19 yildir korudugumuz bu hakki simdi de kimseye yedirmeyiz. Bir metre kare yeri olan da hakkini alacaktir, 10 metre kare yeri olan da.

 

“Ankara’da baska Afyonkarahisar’da baska”

 

“Buralar siyasi arenaya dönüstürülecek alanlar degildir” diyen AK Parti milletvekili Ibrahim Yurdunuseven de “Birileri kendine siyasi malzeme ariyorsa, bunun yeri kentsel dönüsüm alanlari degildir.

binalarin yikimini ve kentsel dönüsümü saglayan 6306 sayili kanun ile 5998 sayili kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gidenlerin burada isi yoktur! Ankara’da baska, Afyonkarahisar’da baska olmaz. Net olursunuz

. Biz burada her hak sahibinin hakkini koruyacagiz. Buraya kesinlikle üçüncü sahislar giremeyecek. Burada hak sahibi olanlar bellidir.

Eger onlar da

istemezse kiracilara hak verilecektir. Onlarin da kabul etmemesi halinde ikinci etapta yasayanlara hak verilecektir” ifadelerini kullandi.

 

 

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °