40 bin ögrenci yüz yüze egitime basladi!

40 bin ögrenci yüz yüze egitime basladi!

Egitim 2.03.2021 15:47:29 0
40 bin ögrenci yüz yüze egitime basladi!

Kabine toplantisinin ardindan iller bazinda normallesme sürecine geçilmesiyle birlikte risk bakimindan sari kategoride bulunan Afyonkarahisar’da bugün egitim ve ögretim basladi.

Afyonkarahisar’da yeni normallesme süreciyle egitim ve ögretimin basladigini bildiren Il Milli Egitim Müdürü Metin Yalçin, “Dün Cumhurbaskanligi Kabine Toplantisindan sonra illerin yerinde karar alma yöntemiyle bizde bugün egitim ve ögretime basladik.

Bizim ilimiz risk açisindan orta riskli illerin içerisinde yer aldigi için yani sari renkte. Okul öncesi gruplar, ilkokullar tüm kademelerde, 8. siniflar, 12. siniflar bugün egitim ve ögretime basladi” dedi.
Afyyonkarahisar’da bugün itibariyle 40 bin ögrencinin egitim ve ögretime basladigini belirten Yalçin, “Yaklasik 40 bin civarinda, ama yarindan itibaren ara siniflari da planladigimizda dönüsümlü bir sekilde haftada 2 gün olarak ilkokul, ortaokul ve lise ara siniflari devam edecekler.

Lise 12. siniflar, ortaokul 8. siniflar ile okul öncesi anaokullarimiz tam zamanli gibi 4-5 gün egitime devam edecekler” diye konustu.
Sinavlarin ne zaman yapilacagi sorusuna da cevap veren Milli Egitim Müdürü Yalçin su ifadelere yer verdi:
“Sinavlarla ilgili daha önce bakanligimizin almis oldugu bir karar vardi

8 Mart’tan itibaren yüz üze yapilmasiyla ilgili suanda yeni bir karar gelmedigi için o geçerli. Üst düzey yine tedbirlerimizi alarak seyreltilmis bir sekilde sinavlarimizi yapacagiz. Ama bakanligimiz yeni bir karar alirsa ona uymak durumundayiz.”

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °