Vali Gökmen Çiçek IRAP Toplantisina Katildi

Vali Gökmen Çiçek IRAP Toplantisina Katildi

Gündem 4.03.2021 10:07:16 0
Vali Gökmen Çiçek IRAP Toplantisina Katildi

Vali Gökmen Çiçek IRAP Toplantisina Katildi

02.03.2021

Vali Gökmen Çiçek, Içisleri Bakani Sayin Süleyman Soylu baskanliginda Video konferans yöntemiyle yapilan Il Afet Risk Azaltma Plani Hazirlik Toplantisi’na katildi.

Toplantida 2020 yilinin afetler, özellikle de deprem açisindan üzücü olaylara sahne oldugunu belirterek konusmasina baslayan Bakan Soylu, ''Yapilan tüm bilimsel tahliller Istanbul civarinda bir depremin uzak olmadigini gösteriyor. Bugün burada da olabilir, az sonra da olabilir. 1 yil sonra da olabilir'' dedi.

AFAD uygulamasi hakkinda bilgiler paylasan Bakan Soylu: ''Deprem aninda WhatsApp'tan daha kiymetli oldugunu düsündügümüz, daha güvenli oldugunu düsündügümüz bir yazilim ile iletisimimizi sagliyoruz'' seklinde konustu. Afet konusuna, "Afet öncesi, afet ani, müdahale, afet sonrasi iyilestirme" olmak üzere üç asamali baktiklarini ifade eden Bakan Soylu, bu asamalarin her birine özel stratejik plan, dijital altyapi ve fiziki kapasite olusturduklarini ifade etti.

Avrupa'nin Ikinci Büyük Deprem Gözlem Istasyon Agi Türkiye’de

Afet yönetiminde çikti üreten tüm kurumlar, üniversitelerden sivil toplum kuruluslarina kadar tüm yapilarla, esgüdüm içinde birlikte çalisma imkâni bulduklarini ifade eden Bakan Soylu: “Türkiye bugün afet müdahale kapasitesi anlaminda Bati'daki gelismis ülkeler seviyesindedir. Bugün Avrupa'nin ikinci büyük deprem gözlem istasyon agina sahibiz. AFAD Baskanligimizin tüm Türkiye'de 27 adet lojistik, 55 adet de destek deposu var ve bunlari ülke sathina etki alanlarina göre dagittik. Kisa adi TAMP olan Türkiye Afet Müdahale Plani'ni olusturduk. 2020'deki bütün afetlerde basariyla uyguladik” seklinde konustu.

51 Milyon Insana Ulasilacak

2021'in Afet Egitim Yili olarak ilan edildigini vurgulayan Bakan Soylu: “51 milyon insana ulasacagiz. Su anda 1 milyon 36 bin 937. Yilsonuna kadar 51 milyonu bulacagiz” dedi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, IRAP çalismasini tamamlayan Afyonkarahisar’daki çalismalar hakkinda bilgi almak üzere Vali Gökmen Çiçek ile görüstü. 

Dirençli Toplum, Dirençli Kent Hedefiyle En Ufak Ihmale Yer Yok

Afyonkarahisar ilinin çok fazla dogal afet yasadigini, çok sayida can ve mal kaybinin oldugunu belirten Vali Çiçek: “Tensipleriniz ve talimatlarinizla Il Afet Risk Azaltma Planinin (IRAP) hazirlanmasinda Afyonkarahisar’in pilot il olmasi çok önem arz etmektedir. IRAP’ da 6 afet türü belirledik. IRAP 1 amaç, 17 hedef ve 215 Eylem Planindan olusmaktadir. Projede Belediyemiz, Üniversitemiz ve Sivil Toplum Kuruluslarimiz paydas olarak belirlendi. Dünyada degisen sartlara Afet ve Acil Durumlara yaklasim bakimindan yenilikçi bir bakis açisi sunuldu. Afyonkarahisar’da dirençli toplum, dirençli kent hedefiyle çalismalarimizi en ufak ihmale yer vermeden sürdürüyoruz” dedi.

Daha sonra pilot il seçilen diger illerle de baglanti kuran Bakan Soylu, IRAP hakkinda illerde yürütülen çalismalar hakkinda bilgiler aldi.

Afyon HABERI


Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °
Cuma 26 ° / 11.3 °