Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal 8 Mart Kadinlar gününü kutladi

Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal 8 Mart Kadinlar gününü kutladi

Gündem 9.03.2021 13:23:00 0
Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal 8 Mart Kadinlar gününü  kutladi

Kadinlarin mücadelesi basariya ulasmadan bizlerin demokrasi ve adalet mücadelesi basariya ulasmayacaktir

Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal: “Basta sehit annelerinin, Diyarbakir’da nöbet tutan Diyarbakir annelerinin olmak üzere tüm kadinlarin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü'nü tebrik ediyorum”

emokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal, yayinladigi mesajla 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü kutladi.

 

Genel Baskan Uysal, yayinladigi mesajda sehit anneleri basta olmak üzere tüm dünya kadinlarinin gününü kutladi.

 

Uysal, ülkemizdeki pek çok sorununun oldugu gibi kadinlarin yasadiklarini sorunlarin da temel sebebinin islemeyen demokrasi ve adalet olduguna vurgu yapti.

 

“Kadinlarin hak, hürriyet ve adalet mücadelesinde yanlarindayiz”

 

“Demokrasi, hak ve hürriyetler manzumesidir. Biz Hürriyetçi Demokratlarin "demokrasi" gailesinin özünde ise kadinlarin haklari ve hürriyetlerinin teslimi, toplumsal yasamin her alaninda esitlige eristikleri bir gün özlemi vardir.

 

Bugün ülkemizde ve dünyada kadinlarin yasadiklari sistematik sorunlarin temeli; islemeyen demokrasi, islemeyen adalettir.

 

Demokrat Parti olarak demokrasinin islemesi için ilk sartin "kadinlarin esit hak, esit is ve esit ücrete ulasmasi “oldugunu, adaletin tesisi için de “kadin haklarinin korunmasi” oldugunu düsünüyoruz.

 

Kadin hak ve hürriyetlerinin temini ve gelisimini istinad noktasi haline getirmis "Cumhuriyet" deger ve kazanimlarina bagli kalarak, demokrasinin "herkes için" olduguna inanarak kadinlarin hak ve hürriyet mücadelesinde, adalet mücadelesinde yanlarindayiz.

 

Vesilesiyle basta sehit annelerinin, Diyarbakir’da nöbet tutan Diyarbakir annelerinin olmak üzere tüm kadinlarin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü'nü tebrik ediyor, en temel haklari, yasam haklari ellerinden alinan, cinayete kurban giden kadinlari saygiyla ve rahmetle aniyoruz.

 

Unutmamak gerekir ki kadinlarin mücadelesi basariya ulasmadan bizlerin demokrasi ve adalet mücadelesi basariya ulasmayacaktir.”

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °