ZEYBEK BASKAN’DAN MIRAÇ KANDILI MESAJI

ZEYBEK BASKAN’DAN MIRAÇ KANDILI MESAJI

Gündem 10.03.2021 10:22:29 0
ZEYBEK BASKAN’DAN MIRAÇ KANDILI MESAJI

 

         Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, Miraç Kandili dolayisiyla bir mesaj yayinladi. Zeybek Baskan, manevi gecelerin insanlar arasi dostluk ve kardesligin gelismesinde büyük katkisi oldugunu söyledi.

         Kandil gecelerinin, insanin gönlünü aydinlatan, toplumun manevi degerlerinin güç kazandigi, birlik ve beraberligin pekistigi, selamlasmanin, paylasmanin, komsuluk ve akrabalik hukukunun arttigi çok özel geceler olduguna dikkat çeken Baskanimiz Mehmet Zeybek mesajinda su ifadelere yer verdi “Üç aylar içerisinde idrak edecegimiz mübarek gecelerden olan Miraç Kandili’ne erismenin huzuru ve mutlulugunu hep birlikte yasiyoruz.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (s.a.v.)´in, Yüce Allah´in sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa´ya getirilip ardindan da Sidretü´l Münteha denilen en üst makama yükseltilisini ifade eden Miraç, sadece gerçek imanla anlasilabilecek büyük bir mucizedir.

          Ülkemizin gelecegi için manevi degerlerin muhafazasi büyük önem tasimaktadir. Miraç gecesinde insanoglu, kendi iç dünyasinda yaptigi yolculukla nefsini kötülüklerden arindirarak Allah’a yönelme konusunda önemli bir adim atmaktadir.

Emrolundugu gibi dosdogru bir yasam prensibiyle hayatina yön veren, çevresinde kimsesiz ve yoksul kimselerin yardimina kosan, Allah’in rizasina uygun olarak Ülkesi ve milleti için faydali islerin yapilmasina katkida bulunan insanlar, saglam toplumlarin en büyük yapitaslaridir.
         Gecesi ve gündüzü fazilet bakimindan en yüksek olan bu zaman dilimlerinin bizleri Yüce Yaradan’a daha da yaklastirmasini niyaz ediyor, Afyonkarahisar’li hemserilerimin ve tüm Islâm âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum" dedi.

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °