Yetersiz uyku hafizayi olumsuz etkiliyor

Yetersiz uyku hafizayi olumsuz etkiliyor

Saglik 18.03.2021 14:59:24 0
Yetersiz uyku hafizayi olumsuz etkiliyor

Çalismalar, günlük uyku süresi yetersiz olan veya tekrar tekrar bozulan insanlarin biriken uyku açikliklarinin psikolojik refahi olumsuz etkileyerek stres seviyesini artirdigini söylüyor. Günlük uyku süresi, yedi saatin altina düstügünde ve özellikle alti buçuk saat veya daha az bir süreye dogru hareket etmeye basladiginda vücutta pek çok mental bozukluk meydana gelmeye basliyor. Bu durum, hipertansiyon da dahil olmak üzere fonksiyon bozuklugu, bunama, duygu durum bozukluklari ve hatta yalnizliga yol açiyor.

Kaliteli uyku teknolojileri gelistirilmeye devam ediyor.

Konuya iliskin açiklamalarda bulunan Isbir Holding CEO’su Metin Gültepe, “Son yillarda, yapilan arastirmalarin yatak sektörüne yansimalarini net bir sekilde görmeye basladik. Eskiye oranla, sektörde yasanan degisimle beraber tüketici nezdinde uyku kalitesi ve uyku sagligi konularini konusabilir hale geldik

. Bu anlamda, kaliteli uykuya olan arayisin ve bilincin artmasi da gerekli sertifikalara sahip olan üreticileri ön plana çikarmaya devam ediyor. Bunun yaninda, Dünya üzerinde pek çok alanda kaliteli bir uyku deneyimi için uyku teknolojileri de gelistiriliyor” dedi.

“Biz de, Isbir Yatak olarak son trende ve gelisen teknolojiye ayak uydurmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz

. Bu kapsamda, derin ve kesintisiz uyku deneyiminin artmasina yardimci olan lavanta kokulu, deniz yosunu özlü, soya lifli, anti stres özellikli ve masaj fonksiyonlu gibi farkli yatak teknolojileriyle ürünlerimizi olusturuyoruz.

Bununla birlikte, karbon iplik teknolojisi sayesinde gün içinde vücutta biriken negatif enerjiyi üstünden atmasina yardimci olarak stres olusturacak unsurlarin önüne geçen yataklarimiz, kullanicilarinin güne tazelenerek mutlu sekilde güne uyanmasina destek oluyor.

Inovasyon baglaminda gelecekte daha da konusmaya baslayacagimiz unsur da dijitallesme

. Bu baglamda inovasyon arayisimizda uyku sagligini ve kalitesini merkeze alarak ölçümleyen, analiz eden; uyku deneyimini artiran teknolojilere yer aliyor.”

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °