Vali GökmenÇiçek Iscehisar ve Emirdag ilçelerinde ziyaretlerde bulundu.

Vali GökmenÇiçek Iscehisar ve Emirdag ilçelerinde ziyaretlerde bulundu.

Gündem 20.03.2021 11:44:00 0
Vali GökmenÇiçek  Iscehisar ve Emirdag ilçelerinde  ziyaretlerde bulundu.

 

Vali Gökmen Çiçek ilk ziyaretini erken saatlerde DEMMAK Demireller Mak. San. ve Tic. A.S.’yi ziyaret etti. Ziyaretinde Vali Gökmen Çiçek’e, Eski Orman ve Su Isleri Bakani, Milletvekili Veysel Eroglu ve Kaymakam Ugur Kapar da eslik etti. Makina sektörü, üretim ve ihracat hakkinda Suayp ve Adnan Demirel’den bilgiler alan Vali Gökmen Çiçek ve Milletvekili Veysel Eroglu daha sonra motoru ve sanzimani hariç tamami yerli üretim olan ve "Deve" ismi verilen kaya tasima kamyonunu inceledi.

Birçok Ihtiyaci Karsiliyor

Ithal edilen kaya kamyonlarini Türkiye'de üretme hayali kurdugunu ve 22 yil sonra hayalini gerçeklestirdigini ifade eden is adami Suayp Demirel, 30 ton yük tasima kapasiteli yerli üretim olan kaya kamyonun, Mermer sektöründe birçok ihtiyaci karsiladigini belirtti.

Is insanlari Suayp ve Adnan Demirel’e tesekkür eden Vali Gökmen Çiçek de böylesi ufku genis ve üretim sevdalisi is insalarinin her zaman yaninda olduklarini ifade etti.

Milletvekili Veysel Eroglu ise Is adami Suayp ve Adnan Demirel’e böyle güzel hizmet araçlarini ilimize kazandirdiklari için tesekkür etti.

Insan Inanirsa Her Seyi Yapar

2019 yilinda ilimize kazandirilan karda, yagmurda, çamurda ve egimli arazide çalisabilen “Deve” isimli kamyonu test eden Vali Gökmen Çiçek: “Insan inanirsa her seyi yapar. Bunun en güzel örnegine burada tanik olduk. Gerçekten çok güzel ve güçlü bir araç. Ilimiz için üretim ve istihdam saglayan böyle yetenekli is insanlarimizi her zaman yürekten destekliyorum” dedi.

15 Çesit Ürün 32 Ülkeye Ihraç Ediliyor

Incelemelerin ardindan Avsar Maden Suyu Fabrikasini ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek ile eski Orman ve Su Isleri Bakani Milletvekili Veysel Eroglu, 2015 yilinda üretime baslayan ve 50.000 sise / saat üretim kapasitesi olan Fabrikanin isleyisi, üretim ve ihracati hakkinda Genel Müdür Mehmet Baspinar'dan bilgiler aldi. 15 çesit ürünle 32 ülkeye ihraç edilen Avsar Maden Sulari, yeni tesisinin açilmasiyla günlük üretim kapasitesini 1 milyondan 2 milyona çikaracak.

Iscehisar Kadin Kültür Evi’ni Incelediler

Ziyaretlerine Iscehisar Kadin Kültür Evi ile devam eden Vali Gökmen Çiçek ve eski Orman ve Su Isleri Bakani Milletvekili Veysel Eroglu, yakin zamanda faaliyete girmesi planlanan Iscehisar Kadin Kültür Evi’nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalismalardaki son durum hakkinda bilgiler aldi. Vali Çiçek ve eski Orman ve Su Isleri Bakani Milletvekili Eroglu Türkiye’ye örnek bir proje olan ve kadinlarin rahat bir nefes almak için gidebilecegi spordan sagliga, egitimlerden kurslara, sanata ve kültür faaliyetlerine dair birçok aktiviteyi barindiran Kadin Kültür Evleri hakkinda istisarelerde bulundu.

Ilk Ziyaret Emirdag Belediyesine

Daha sonra ziyaretlerine Emirdag ilçesi ile devam eden Vali Gökmen Çiçek ile eski Orman ve Su Isleri Bakani Milletvekili Veysel Eroglu’na, Milletvekilleri Ali Özkaya ile Ibrahim Yurdunuseven, Vali Yardimcilari Nurullah Kaya ve Mehmet Keklik ve Emirdag Kaymakami Osman Bilici de eslik etti.

Heyetin ilk duragi Emirdag Belediye Baskanligina oldu. Ziyarette Belediye Baskani Serkan Koyuncu ilçenin mevcut durumu, yürütülen çalismalar ve planlanan projeler hakkinda bilgiler verdi.

Sosyal Market Yüzleri Güldürüyor

Ziyaretleri kapsaminda Emirdag Belediyesi tarafindan Temmuz 2020’de faaliyete baslayan ve hayirseverlerin destegiyle ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldüren Sosyal Market’te de incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, eski Orman ve Su Isleri Bakani Milletvekili Veysel Eroglu, Milletvekilleri Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven, Vali Yardimcilari Nurullah Kaya ve Mehmet Keklik, aylik düzenli olarak yapilan yardimlar ile vatandaslara yönelik verilen hizmetlere iliskin bilgiler aldi.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °