AK Parti bugün 7. Olagan Büyük Kongreye Hazir.

AK Parti bugün 7. Olagan Büyük Kongreye Hazir.

Siyaset 24.03.2021 09:54:00 0
AK Parti bugün 7. Olagan Büyük Kongreye Hazir.

AK Parti bugün 7. Olagan Büyük Kongresi'nde "2023'e hazirlik" olarak ilan ettigi yeni dönemin kadrolarini belirleyecek. Ankara Spor Salonu'nda yapilacak kongrede önemli degisimlere imza atilmasi beklenirken, Cumhurbaskani Erdogan kongrede yapacagi ve 1.5 saat sürmesi beklenen konusma için geçen hafta "2023'ün manifestosu olacak" ifadesini kullanmisti.

Kongrede partinin en üst karar organi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) üye sayisi 50'den 75'e çikariliyor. Yedeklerle birlikte sayisi 100'e ulasacak MKYK'da eski bakan ve milletvekillerinin yani sira yeni isimlerin de olmasi bekleniyor. 15'i kadin, 15'i gençlerden olusan MKYK'da genç ve kadin sayisinda artis olabilecegi de belirtiliyor. Kulislerde, tarihi 2023 olarak ilan edilen seçimlere partiyi hazirlayacak yeni kadrolarda "tek sapka" kuralinin uygulanacagi ve yönetim kademelerine getirilen isimlerin sadece bir görevinin bulunacagi belirtiliyor.

YENI TÜZÜK, YENI BIRIMLER

Bugünkü kongrede oylanip hayata geçirilecek yeni tüzük degisikligiyle, AK Parti Genel Merkezi'ndeki birimlerde de bazi degisiklikler planlaniyor.

Bazi birimlerde birlestirme yoluna gidilebilecegi belirtilirken, Bilisim ve Teknoloji adiyla yeni bir birim de olusturuluyor.

Hürriyet'ten Gizem Karakis'in haberine göre, partinin sosyal medya etkinliklerini de bundan böyle bu birimin yapabilecegi vurgulaniyor.

Bazi birimlerin isim ve yapilarinda da degisiklik planlandigi kaydediliyor.

-GE baskanliginin isminin de AR-GE ve Egitim Baskanligi olarak yeniden düzenlenecegi öngörülüyor.

 

 

Afyon HABERI


Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °