ZEYBEK BASKAN'IN BERAT KANDILI MESAJI

ZEYBEK BASKAN'IN BERAT KANDILI MESAJI

Gündem 26.03.2021 16:29:00 0
ZEYBEK BASKAN

   Afyonkarahisar Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, Berat Kandili dolayisiyla bir mesaj yayinladi. 11 ayin sultani Ramazan ayinin müjdecisi Berat Kandili'nin Afyonkarahisar’a, Türkiye'ye ve tüm insanliga esenlik, saglik ve huzur getirmesini dileyen Baskanimiz, rahmet ve magfiret dolu mübarek Berat Kandili'ni idrak etmenin mutlulugu içerisinde olduklarini kaydetti.

        Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, mesajinda su ifadelere yer verdi; "Böylesi mübarek gecelerde toplumsal sorumlulugumuzun da farkina vararak, dayanisma ve yardimlasma içinde birbirimizi severek, birlikte yasamanin yolu, hosgörü, dogru ve gerçek anlayis, sabir, bütünlük, dostluk, kini ve nefreti sevgiye, bencilligi fedakârliga dönüstürmek ve bütün güzellikleri birlikte paylasmaliyiz. 

Berat kandilinin aydinlattigi manevi ortam, dinimizin genel ibadet ve hayir anlayisina uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararli davranislarda bulunmamizi saglayacak bir bilinç tazeleme imkâni sunmaktadir.

Bu bilinç tazelemenin gerçeklesebilmesi için önce Cenâb-i Hakka içtenlikle yönelmek, isledigimiz hata ve günahlardan dolayi pismanlik duyarak O'ndan af dilemek, benzeri hata ve günahlari bir daha islememek için kararli bir durus gerekir.

Bu firsat kapisinin açildigi manevi iklimin hem ülkemizde hem de bölgemizde yasanan acilara çare olmasi, çagin getirdigi sikintilarla bunalan ruhlara, manevi hayatin ihmaliyle daralan kalplere sifa olmasi dileklerimle Afyonkarahisar'li hemsehrilerimin ve tüm Islâm Âleminin Berat Kandili’ni kutluyor, insanligin baris, huzur ve saadetine, bütün müminlerin affina vesile olmasini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

 

Afyon HABERI


Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °