Gaziantep'de kanseri yendi, ISKUR ile hayata tutundu

Gaziantep’te yasayan 45 yasindaki Mehmet Ali Safak, 2010 yilinda yakalandigi kanser hastaligini yenmesinin ardindan, ISKUR’dan aldigi Engelli Hibe Destegi ile hayata tekrardan tutundu.

Gündem 26.03.2021 18:04:00 0
Gaziantep
BURSA (IGFA) - Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, ‘Hayaller Engelsizdir’ sloganiyla engelli vatandaslarin hayatlarina dokunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Gaziantep’te yasayan 45 yasindaki Mehmet Ali Safak, ISKUR’dan aldigi destekle hayata yeniden tutundu. Küçük yaslardan itibaren ayakkabicilik sektöründe çalistigini belirten Safak, kanser teshisi konulduktan sonra 5-6 yil boyunca hastanede vakit geçirmek zorunda kaldigini anlatti. Iyilestikten sonra ise  ISKUR’un Engelli Hibe Destegi'ne basvurdugunu belirten Safak, "Aldigim hibe destegi sonrasinda kendi isimi kurdum. Yanimda da su an 4 kisiyi istihdam ediyorum. Siparis üzerine üretimi gerçeklestiriyoruz ve tüm Türkiye’ye satiyoruz” dedi.
 
Hastaligi sirasinda mücadeleden vazgeçmediginin altini çizen Safak, kanser hastaliginin mücadele gerektiren bir hastalik oldugunu kaydederek, "Insan ‘kanser oldum’ diye mücadeleyi birakmamali. 2 yil kemoterapi gördüm yine de mücadeleyi birakmadim. Zaten biraktigin an hastaliga yenilmis olursun. Insanin istedigi zaman yapamayacagi is yok. Yeter ki istesin. Iste o zaman basarili olursun. Unutmamamiz gereken bir sey varsa o da hayallerin engelsiz oldugudur” diye konustu.

Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °