IYI Parti Haftalik Basin Toplantisi Gerçeklestirildi.

IYI Parti Haftalik Basin Toplantisi Gerçeklestirildi.

Siyaset 30.03.2021 15:19:08 0
IYI Parti Haftalik Basin Toplantisi Gerçeklestirildi.


IYI Parti Afyonkarahisar Il Baskani Muhammet Misirlioglu haftalik basin toplantisini gerçeklestirdi.
Il Baskani Misirlioglu, basin toplantisina Bayrak dagitimi kampanyasi hakkinda bilgi vererek basladi.
Esnafimiza Hibe Destegi Verilmeli
“Degerli basin mensuplari, bildiginiz üzere rengini sehit kanlarimizdan aldigimiz Ay Yildizli Türk Bayragimizin dagitimi tüm hiziyla devam ediyor.Dün Dazkiri ve Dinar ilçelerimizde de Bayrak dagitimi tamamlandi.Dagitilan ilçe sayisi 15 oldu.Merkez, Sinanpasa ve Suhut ilçelerimizde en kisa sürede tamamlayacagiz” diyen Baskan Misirlioglu”Bayrak dagitimda sohbet ettigimiz esnaflarimizin durumlarinin ne kadar kötü oldugunu görmekteyiz.Esnafimizin dayanacak hali kalmadi.Esnafimiza öteleme degil hibe destegi verilmeli.Ötelenen borçlarin günü geldi ama esnafimizin ödeme gücü yok en kisa zamanda hibe destegine ihtiyaci var”
Çek Yasasina Acil Çözüm
“ Esnafimizi ilgilendiren bir baska konu ise karsiliksiz çek nedeniyle esnfimizin hapis cezasi ile karsi karsiya kalmalari.26 Mart 2020 Tarihinde resmi gazetede yayinlanan 7226 sayili kanunla karsiliksiz çek nedeniyle hapis cezasi alanlarin borcunun yüzde onluk bölümünü yatirmalari sartiyla ceza süreleri bir yil ertelenmisti. Aradan geçen bir yil içersinde pandemi nedeniyle is yerlerini açamayan, evine ekmek götüremeyen ve kirasini bile ödeyemeyen esnafimiz bu gün itibari ile kalan borcunun yüzde doksanlik kismini otuz ayda onbes taksitte öderse hapse girmeyecek. Esnafimiz simdi karsiliksiz çek nedeniyle hapis cezasi ile karsi karsiya. Ödenmeyen çekler nedeniyle alacakli esnafimizda zor durumda. Acil köklü bir çözüm bulunmalidir. Hapse giren esnafin ayakta kalma sansi hiç kalmayacaktir. Istanbul’a kanal yapacaklarina,saraylar yapacaklarina, esnafin kanayan yarasina merhem olsunlar.Aileler perisan”
Esnafimiza Sahip Çikilmali
“Esnafimizin kamuya olan borçlarina yapilandirma getirilmisti.

Bunlar vergi borçlari, Bag kur, SGK borçlari gibi. Malumunuz bu borçlar iki ayda bir ödenecek. Ilk iki taksitini ödeyemeyen esnafin yapilandirmasi bozularak hakkinda icra takibi baslatilacak. Pandemi geçmedi, üçüncü dalga kapimizda.

Esnafimizin iki taksiti arka arakaya ödemesi mümkün degil. Yapilandirmanin bu durum göz önüne alinarak yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Halkin yararina olmayan her seye su gibi para harcayan tek rejiminin, kendi esnafina, sanayicisine sahip çikarak öteleme yerine yardim etmesini bekliyoruz”
Arkasinda Kim Var
“ Bu gün yarin yayin yasagi gelmeden sizlere pudra sekerinden bahsetmek istiyorum.

Sosyal medyada izlediginiz gibi bir zat burnundan içine çektigi ve kafasinin oldugu maddenin, pudra sekeriydi demesi üzerine serbest kalmisti. Gelen tepkiler sonrasi yeniden göz altina alindi. Bu zat Hamza Kürsat Ayvatoglu,Görevi ise AKP Baskan yardimcisi Hamza Dag’in danismani.Bu sahsin isledigi suçu AKP’ye mal etmek yanlis.Baska partiden de olabilirdi.Önemli olan bu sahsin mal varligi ve bindigi araçlarin Milletvekillerinde dahi olmamasi.

Içisleri Bakani Sayin Süleyman Soylu daha önce bir açiklamada bulunmustu.Okul önlerinde kim uyusturucu satarken yakalanirsa, elini ayagini kirin ben arkanizdayim demisti.

Bu zatin elini ayagini kirin demiyoruz ama bu arkadasin servetini arastirin. Bu zat içicimi yoksa saticimi. Arkasinda kim varsa ortaya çiksin”

Vatandaslarimizin Vebali Yönetime Aittir
AK Parti Kongresini de elestiren Baskan Misirlioglu”Kongre Covid  Covid hastaligina davet çikaran bir kongre oldu.

Yasaklarla kapatilan isyerleri varken, Türkiye’nin her yerinden getirilen vatandaslar ülkemizi kirmiziya boyadi. Sadece bir kibir için o kadar vatandasi bir araya toplamak tek adam rejimine hiç yakismadi.

Baskalarina yasak bize serbest düsüncesiyle yapilan yapilan bu tür etkinlikler sonucu hastalanan vatandaslarimizin vebali bu yönetimindir.”
Andimizi Geri Getirsinler de Görelim
“Buradan her firsatta bize satasan küçük ortaga da bir seyler söylemek istiyorum

. Ekranlar karsisinda farkli, kapali kapilar arkasinda konusan minik ortak andimizi okutmazsam namertim demisti.

Ne yazik ki andimiz tamamen kaldirildi. Kameralar karsisinda esip gürleyen küçük ortak, andimizi geri getirsin de görelim.

Eger Türk kelimesini geri koyduramazsa,bize attigi iftiralar küçük ortagin omuzlarina binecektir”
Özel Misafirlerimiz Geliyor
“ 1 Nisan 2021 Persembe günü IYI Parti Il Baskanligimizin çok özel konuklari olacaktir.Bunlar IYI Parti TBMM gurup Baskani ve Bursa Milletvekili Ismail Tatlioglu,IYIParti Samsun Milletvekili ve Ekonomiden sorumlu Genel Baskan yardimcisi Erhan Usta, IYI Parti Kalkinma politikalarinda sorumlu Genel Baskan Yardimcimiz Ümit Özlale bazi programlara katilmak üzere ilimize geliyorlar.

Ayni gün saat 10:30 da Parti Binamizda basin toplantisi yapacaklar.Daha sonra Afyon Borsasini, ATSO’yu ve ESOB’u ziyaret edecekler.programin son bölümünde esnafimizi ziyaret edecekler” dedi.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °