ATSO YÖNETIM KURULU, BASIN MENSUPLARI ILE BIR ARAYA GELDI

DÜNYANIN EN IYI YESIL BINASI ATSODA

Ekonomi 30.03.2021 16:06:00 0
ATSO YÖNETIM KURULU, BASIN MENSUPLARI ILE BIR ARAYA GELDI

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu, ATSO’nun uyguladigi Avrupa Birligi destekli Mermer Sektöründe Is Sagligi Güvenliginin Gelistirilmesi Projesi’nin tanitilmasi amaciyla düzenlenen toplantida basin mensuplari ile bulustu. Akrones Otel’de gerçeklestirilen toplantiya ATSO Meclis Baskani Dr. Mehmet Sitki Merdivenci, Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser, Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Mustafa Gül, Meclis Kâtip Üyesi Osman Erdem, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Anliak, Haci Sait Evrenkaya, Hayrettin Güzbey ve Yücel Albay, Afyonkarahisar Basin ve Yayin Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar Internet Medyasi Radyo ve Televizyoncular Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Ömer Elçi, Megabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Güzbey ile çok sayida gazeteci, internet habercisi ve televizyoncu katildi.

DÜNYANIN EN IYI YESIL BINASI ATSO

Basin toplantisinda açiklamalarda bulunan ATSO Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi, 2009’dan bu yana imza attigi projelerle, ‘Projeci Oda’ olarak tanimlanmaya baslamistir.

Geçen hafta, Zafer Kalkinma Ajansi’nin destegiyle sürdürdügümüz ve BREEAM’den Türkiye’deki kamu binalari arasinda en üst düzey Yesil Bina Sertifikasi alarak sonlandirdigimiz ‘ATSO Yesil Etikete Kavusuyor’ projesinin bizleri gururlandiran bir neticesini aldik.

Odamiz, merkezi Ingiltere’de olan bina arastirma ve degerlendirme kurulusu BREEAM’in dünya çapinda yaptigi oylamada dünyanin en iyi yesil binasi seçildi” dedi.

HER SEY BIRLIKTE GÜZEL

Afyonkarahisar’da “Her sey birlikte güzel” diye yola çikilarak yapilan her çalismada basari kazanildigini belirten Serteser, “Bu oylamada bizlere destek olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskanimiz Sayin M. Rifat Hisarciklioglu ve Oda-Borsa Camiamiz’a, Afyonkarahisar Valimiz Sayin Gökmen Çiçek’e, Afyonkarahisar Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Zeybek’e, Milletvekillerimiz’e, Il Genel Meclisi Baskanimiz Sayin Burhanettin Çoban’a, Afyon Kocatepe Üniversitemiz ile Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitemiz’e, Zafer Kalkinma Ajansimiz’a, ilimizden ve il disindan sivil toplum kuruluslarimiza, üyelerimize, yaptiginiz haberler ve yazdiginiz köse yazilari ile sesimizi duyuran siz degerli basin mensuplarina, yurtiçi ve yurtdisindan bizi destekleyen herkese tesekkür ediyorum.

Bu gurur ve basari hepimizin. Afyonkarahisar için mottomuz: Her sey birlikte güzel” diye konustu.

MERMER SEKTÖRÜ IÇIN ÖNEMLI PROJE

Serteser, açiklamasina söyle devam etti:

“Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi olarak, ilimiz ve ülkemiz için proje üretmeye, katma deger saglamaya bundan sonra da devam edecegiz. Mermer Sektöründe Is Sagligi Güvenliginin Gelistirilmesi Projesi de bizim ilimiz için önem verdigimiz bir proje olacak. Odamiz’in basvuru sahibi oldugu projenin ortaklari Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odasi, Çay Ticaret ve Sanayi Odasi, Dinar Ticaret ve Sanayi Odasi, Emirdag Ticaret ve Sanayi Odasi ve Sandikli Ticaret ve Sanayi Odasi olarak belirlendi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi, Iscehisar Mermer Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi, Afyon Bogaz Mermerciler Dernegi ve Afyonkarahisar Iscehisar Mermerciler Dernegi de projede istirakçi olarak yer aldi.

128 bin 5 Avro’luk bütçeye sahip olan Mermer Sektöründe Is Sagligi Güvenliginin Gelistirilmesi projesi 18 ay sürecek; proje bütçesinin yüzde 85,89’u Avrupa Birligi fonlarindan Aile, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi AB ve Mali Yardimlar Dairesi Baskanligi tarafindan karsilanacak.

Proje kapsaminda; mermer sektöründe is sagligi güvenligi ile ilgili egitim materyalleri hazirlanmasi, Mermer Sektörü Meslek Komiteleri’ne yönelik toplam 3 egitimin verilmesi, mermer sektöründe yer alan KOBI’lere toplam 12 egitim verilmesi, 6 adet seminer düzenlenmesi hedefleri belirlendi. Ayrica proje çerçevesinde Almanya-Düsseldorf’ta düzenlenecek is sagligi fuarina katilim saglanacak. 2 ulusal, 2 uluslararasi çalistay düzenlenecek; projenin tanitimina yönelik çalismalar gerçeklestirilecek ve 500 adet kitap basilacak.”

YESIL OSB HEDEFI

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan sürdürülmekte olan Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi çalismalari hakkinda da bilgi veren Serteser, “Odamiz, sehrimiz için de çok önemli olduguna inandigimiz projeleri de sürdürmektedir.

Geçen hafta Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin Mütesebbis Heyeti toplantisini Odamiz ev sahipliginde gerçeklestirdik.

Toplantiya katilan üyeler, sahsimi Merkez 2. OSB’nin Yönetim Kurulu Baskanligi’na, Meclis Baskanimiz Sayin Mehmet Sitki Merdivenci’yi Denetim Kurulu Üyeligi’ne, Meclis Üyemiz ve TOBB Delegemiz Sayin Ahmet Karakol’u da Yönetim Kurulu Üyeligi’ne seçtiler. Merkez 2. OSB için kamulastirma ile ilgili toplantiyi, bu hafta Sinanpasa Belediyesi ev sahipliginde gerçeklestirecegiz. Merkez 2. OSB’nin faal hale getirilmesinde bizlere destek olan Afyonkarahisar Valimiz Sayin Gökmen Çiçek’e, Milletvekillerimiz’e, Afyonkarahisar Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Zeybek’e ve Il Genel Meclisi Baskanimiz Sayin Burhanettin Çoban’a tesekkür ederim. Türkiye’de Yesil OSB yok, bizim hedefimiz Merkez 2. OSB’yi Yesil OSB yapmaktir” ifadelerini kullandi.

SAGLIK ENDÜSTRI BÖLGESI VURGUSU

Serteser, Afyonkarahisar Saglik Endüstri Bölgesi’nin de Afyonkarahisar için önemli bir proje olduguna dikkat çekerek “Odamiz, ayni zamanda Afyonkarahisar Saglik Endüstri Bölgesi çalismalarinda da önemli bir rol üstlenecek. Saglik Endüstri Bölgesi’nin yönetici sirketinde yüzde 51’lik hisse, Odamiz’a ve uygun görürlerse Türkiye Odalar ve Borsalar Birligimiz’e ait olacak.

Saglik Endüstri Bölgesi, ilimizin saglik alaninda büyük bir atilim yapmasini saglayacagi gibi, termal zenginligimizin dünyaya tanitilmasi için de önemli bir firsat olusturacak. Bu konuda Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz Sayin Mustafa Varank da, kendisini ziyaretimiz sirasinda desteklerini ifade ettiler” seklinde konustu.

“ZOR ZAMANLAR GEÇIRDINIZ”

Serteser, açiklamasini su vurgularla bitirdi:

“Davetimize icabet ederek bu toplantiya katildiginiz için sizlere tesekkür ediyorum. Gazetecilerimiz, radyocularimiz, televizyoncularimiz ve internet habercilerimiz, kamuoyunun dogru bilgi almasi amaciyla gece gündüz çalisiyor.

Siz hem kurum ve kuruluslarin sesini vatandasa duyuruyorsunuz, hem de gördügünüz aksakliklari dile getirerek yapilan hizmetlerin mükemmele ulasmasini sagliyorsunuz. Kovit-19 sürecinde sizler de zor zamanlar geçirdiniz, geçiriyorsunuz. Bu salgindan en kisa sürede kurtulmayi dileyerek, sözlerime son veriyor; sizleri tekrar sevgi ve saygi ile selamliyorum.”

ATSO’NUN 2009’DAN BU YANA KAZANDIGI PROJELER

1. Mermer Sektöründe Is Sagligi Güvenliginin Gelistirilmesi Projesi

2. Saglik Turizminde Is Sagligi Güvenliginin Artirilmasi Projesi

3. KOBI Hastanesi Ve Avrupa Agi Projesi

4. KOBI Akademisi

5. ATSO Yesil Etikete Kavusuyor

6. Urge Dogaltas Güçbirligi Projesi Urge Projesi

7. Afyonkarahisar Ihracati Artirma Urge Projesi

8. Afyonkarahisar Konferans Ve Kongre Merkezi Fizibilite Etüdü Hazirlanmasi Projesi

9. Pazarlama, Satis Ve Müsteri Iliskileri Egitimi

10. ATSO Enerjisi Ile Isletmelere Isik Tutuyor

11. Afyonkarahisar'daki Isletmeler Gücünü Günes Enerjisinden Aliyor

12. TSE ISO 10002 Müsteri Memnuniyeti Sistemi Egitimi

13. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi Mesleki Yabanci Dil Egitim Ve Gelisim Merkezi

14. Afyonkarahisar Ilinde Sürdürülebilir Atik Yönetim Sisteminin Gelistirilmesi

15. Afyonkarahisar Ili, Potansiyel Ve Alternatif Yatirimlarin Belirlenerek, Ön Fizibilitelerinin Hazirlanmasi

16. Kurumsallasma, Iletisim Teknikleri, Stres Kriz Toplanti Ve Zaman Yönetimi Egitimleri

17. ATSO Performans Degerlendirme Sistem Danismanligi

18. Dijital Arsiv ve Doküman Yönetimi Projesi

19. Afyonkarahisar Merkezdeki Özel Sektör Aktörlerinin Proje Yazma ve Yürütme Kapasitesini Arttirmak

20. Afyonkarahisar Ilinde Faaliyette Bulunan Küçük ve Orta Ölçekli Mermer Isletmelerinde Kurumsal Kimligin Olusturulmasi Ve Uluslararasi Rekabet Gücünün Artirilmasina Yönelik Yönetici Egitim Projesi

21. Kocatepe Staj Konsorsiyumu Projesi

22. Yöresel Ürünlerin Ekonomik Degerinin Anlasilmasina Yönelik Arastirma Raporu Hazirlanmasi

23. TR33 Bölgesi Maden Potansiyelinin Arastirilmasi

24. Gençler Kariyer Yolunda, Karar Alicilar Hep Yaninda

25. Esp-Turizm Sektöründe Özel Amaçli Ingilizce Uzaktan Egitimi

Son 10 yilda;

Yürüttügümüz projelerin bütçesi;

10 milyon 378 bin dolar,

3 milyon 18 bin TL,

730 bin 123 bin Avro’dur.

Afyon HABERI


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °