AK PARTI HEYETINDEN ROMAN VATANDASLARA NEZAKET ZIYARETI

“Roman kardeslerimiz bu sehrin rengidir”

Yasam 9.04.2021 09:38:21 0
AK PARTI HEYETINDEN ROMAN VATANDASLARA NEZAKET ZIYARETI

 

 

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in imzasiyla Resmi Gazete'de yayimlanan genelgeyle Türkiye'de 8 Nisan'in "Romanlar Günü" ilan edilmesi, Afyonkarahisar’daki Romanlari sevindirdi. Roman vatandaslari ziyaret eden AK Parti heyeti, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ve AK Parti Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay’in selamini iletti.8 Nisan Romanlar Günü dolayisiyla sehrimizdeki Roman vatandaslarimizi ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar Il Baskanligi heyeti, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve covid-19 dolayisiyla tedavi süreci devam eden AK Parti Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay’in selamini iletti.

Vatandaslarin talep ve önerilerini dinleyen heyet her daim Roman vatandaslarin yaninda olduklarini kaydetti.

 

Ziyaretin ardindan bir açiklama yapan AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, “Bu ziyarette sahsen olmayi çok arzu etmeme ragmen tedavi sürecimin devam etmesi dolayisiyla katilamamanin üzüntüsünü yasiyorum.

Ancak en kisa sürede sehrimizde yasan Roman kardeslerimizin ziyaret edecegim.

Biz AK Parti’nin mensuplari olarak Roman kardeslerimize olan sevgimizi, muhabbetimizi hiçbir zaman sözde birakmadik. Roman kardeslerimiz bu sehrimizin bir rengidir” dedi.

 

“Ayrimcilik nedeniyle islenen suçlarin cezasini biz arttirdik”

 

Roman vatandaslara en çok destegin AK Parti döneminde verildigini ve 2014 yilinda Türk Ceza Kanunu’nda yapilan degisiklikle de nefret ve ayrimcilik suçlarinin yeniden tanimladiklarini kaydeden Uluçay, “Buna göre bir kisinin dilinden, irkindan, milliyetinden, renginden, cinsiyetinden, engelinden, siyasi düsüncesinden, felsefi inancindan, dininden ve mezhebinden kaynaklanan nefret nedeniyle fiil isleyenlerin cezasinin arttirildi. Kimse kimseye ne milliyeti ne de renginden dolayi nefret ve ayrimcilik suçu isleyemez

. Isledigi anda karsisinda bizim çikardigimiz yasayi bulacaktir” ifadelerini kullandi.

 

Ziyarete Il Baskan Yardimcisi Sosyal Politikalar Baskani Sultan Betül Erisen, Il Yönetim Kurulu üyeleri Muharrem Çelikbas ve Mehmet Ali Tekik, Gençlik Kollari Yönetim Kurulu üyesi Kübra Yilmaz ve Merkez Ilçe Yönetim Kurulu üyesi Emine Çetin katildi

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °