AFYONKARAHISAR BELEDIYESINDEN RAMAZAN AYI TEDBIRLERI AÇIKLANDI

AFYONKARAHISAR BELEDIYESINDEN RAMAZAN AYI TEDBIRLERI AÇIKLANDI

Gündem 12.04.2021 17:51:54 0
AFYONKARAHISAR BELEDIYESINDEN RAMAZAN AYI TEDBIRLERI AÇIKLANDI

  Içisleri Bakanligi, Ramazan Tedbirleri genelgesini yayinladi. Genelgeye göre Afyonkarahisar Belediyesi tarafindan da gerekli önlemler alindi.Bu tedbirler kapsaminda Belediyemiz tarafindan daha önceki yillarda kurulan iftar çadirlari kurulmayacak olup, toplu iftar ve sahurlara izin verilmeyecek. Fahis fiyat uygulamasi yapan firma ve isletmelere yönelik denetimler artirilacak, sokakta ve açikta pide satisina izin verilmeyecek, ramazan davulu yasak olacak ve sehrimizde cumartesi günleri Fuar Alaninda kurulan semt pazari, çarsamba günleri yine ayni yerinde (Fuar Alani) kurulacak.

  Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, genelgede, Ramazan'da öteden beri uygulanmasi nedeniyle geleneksel hale gelen bazi davranis, etkinlik ve uygulamalarin, toplumsal hareketliligi artirmasindan dolayi salginla mücadele ve toplum sagligi açisindan risk olusturacagi belirtildi.

Bu çerçevede genelgede, bugün kilinacak ilk teravih namaziyla beraber idrak edilecek Ramazan'da alinacak tedbirlere yer verildi.

IFTAR ÇADIRLARINA YASAK GELDI, TERAVIHLER EVDE KILINACAK

Buna göre, vatandaslarin toplu katilim gösterdigi iftar, sahur gibi kalabalik gruplari bir araya getiren her türlü etkinlige ve iftar çadirlarina müsaade edilmeyecek.

Bu noktada son dönemlerde salginin yayiliminda ev içi bulasma oraninin yüksekligi hususu da göz önünde bulundurularak vatandaslarin iftar veya sahurlarda misafir kabul etmemeleri konusunda farkindaliklarini artiracak faaliyetler ve duyurulara önem verilecek

.Diyanet Isleri Baskanliginin duyurusuna uygun sekilde, geçen yil oldugu gibi bu yil da teravih namazlarinin evde kilinmasina devam edilecek.Salginin olusturdugu riskin artirilmamasi açisindan teravih namazi nedeniyle evler basta olmak üzere çesitli yerlerde bir araya gelinmemesi gerektigi konusu vatandaslara sik sik duyurulacak.

PIDE VE EKMEK ÜRETIMI IFTARDAN 1 SAAT ÖNCE SONLANDIRILACAK

          Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde olusabilecek pide kuyruklari ve yogunlugun neden olacagi riskin önlenmesi amaciyla firinlardaki, özel siparis üretimi de dahil pide ve ekmek üretimi iftardan 1 saat önce sonlandirilacak ve iftar saatine kadar sadece satis yapilabilecek.Iftardan sonra firinlarda üretim, satis ve diger hazirlik islemlerine devam edilebilecek.

           Ramazan'in huzur ve güven ortaminda geçmesi için her il kendi dinamiklerini degerlendirecek ve bu süreçte olusmasi muhtemel yogunluklar göz önünde bulundurularak il genelinde gerekli önlemler alinacak.

Ramazan'la beraber türbe ziyaretlerinde yasanabilecek artis ve bu sekilde olusabilecek kalabaliklarin olusturacagi riske karsi yetkili birimlerce fiziki mesafe kurallarinin eksiksiz uygulanmasi basta olmak üzere gerekli önlemlerin alinmasi saglanacak.

TOPLU TASIMADA ARAÇ VE SEFER SAYILARI ARTIRILACAK

Iftar vakitlerinin öncesinde olusabilecek trafik yogunlugu dikkate alinarak iftar saatinin en az 3 saat öncesinden itibaren belediyeler ile gerekli koordinasyon saglanarak toplu tasimada kullanilan araç ve sefer sayilari artirilacak.

Ramazan boyunca yogunlasan mezarlik ziyaretlerinin kontrollü olarak yapilabilmesi için mezarliklara giris ve çikislar ayri olarak planlanacak, fiziki mesafe kurali ve maske kullanimina iliskin kontrollere agirlik verilecek.

Ramazan öncesi ve süresince alisveris yogunlugunun artabilecegi göz önünde bulundurularak basta market ve pazar yerleri olmak üzere kalabaliklarin olusabilecegi alanlarda fiziki mesafe kosullarinin korunmasina yönelik her türlü tedbir alinacak

.Bu kapsamda, daha önce illere gönderilen genelgelerde belirtildigi üzere, her alisveris merkezi ve semt pazari için ayni anda kabul edilebilecek müsteri sayisinin il ya da ilçe umumi hifzissihha kurullari karariyla ayri ayri belirlenmesine ve denetimlerin buna göre gerçeklestirilmesine devam edilecek.

Ramazan ayini firsat bilerek fahis fiyat uygulamasi yapan firma ve isletmelere yönelik denetimler artirilacak, aykiri durumlarla karsilasilmasi halinde gerekli adli ve idari islemler ivedilikle yapilacak.

 

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °