23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI GÖNÜLDEN TEBRIK EDIYORUM

23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI GÖNÜLDEN TEBRIK EDIYORUM

Gündem 22.04.2021 11:48:00 0
23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI GÖNÜLDEN TEBRIK EDIYORUM

BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZIN VE BÜTÜN DÜNYA ÇOCUKLARININ

23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI
GÖNÜLDEN TEBRIK EDIYORUM…

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. kurulus sene-i devriyesini, Türkiye’nin ve Dünyanin bütün çocuklarinin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni en kalbi duygularimla kutluyorum.”

Milli egemenligimizin temelleri atilirken, aziz milletimiz her yastan ferdiyle zafere ve Cumhuriyetimizin kurulusuna uzanan yolda birlik ve beraberlik içinde yilmadan mücadele vermistir.

23 Nisan 1920, milli tarihimizin en önemli dönüm noktalarindan biridir.  Ecdadimiz o gün, “Hâkimiyet kayitsiz sartsiz milletindir” siariyla kenetlenmis ve istiklalimizden taviz vermeden çiktigi ve büyük mücadeleler verdigi bu yolda, milli iradenin tecelligâhi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de açarak bütün Dünyaya ilan etmistir.

 

Türkiye bugün, dünyanin güçlü ve itibarli ülkelerinden biri durumuna gelmistir…


Kurulusumuzun ve kurtulusumuzun sevk ve idaresini yapan Gazi Meclisimiz,
Aziz Milletimizin istiklali ugruna gösterdigi fedakârliklarin unutulmaz bir timsali olurken, o günden bu yana daha yasanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarinlar için çalismaktadir.

 

Istiklal Harbinde; kahramanlik destani yazan aziz milletimiz, Cumhuriyet’in kurulusunun ardindan her alanda hizla gelismeyi ve ilerlemeyi ilke edinmis;
Türkiye bugün, dünyanin güçlü ve itibarli ülkelerinden biri durumuna gelmistir.
 

Bugüne kadar darbe, cunta ve vesayet girisimleri ile terör saldirilarina karsi da milli iradenin tecelligahi olan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, 15 Temmuz darbe girisiminde FETÖ’cü teröristlere karsi koymasiyla bir defa daha gazilik unvanina sahip olmustur.

 

Bütün dünya çocuklariyla el ele kutladigimiz 23 Nisan Çocuk Bayrami, milletimizin çocuklara verdigi degerin en güzel tezahürüdür…

 

Tarihimizde bir dönüm noktasi olan 23 Nisan’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan bayram olarak çocuklara hediye edilmesi, milletimizin ve ülkemizin gelecegimizin teminati olan çocuklarimiza olan güvenin bir göstergesidir. Türkiye, çocuklarimizin ve gençlerimizin omuzlarinda yükselecek, onlarinin enerjisi ve coskusuyla 2023, 2053, 2071 ve hatta 2099 hedeflerine ulasacaktir.

 

Bütün Dünya çocuklariyla el ele kutladigimiz 23 Nisan Çocuk Bayrami, milletimizin çocuklara verdigi degerin en güzel tezahürüdür. Millet olarak, çocuklarimizi dünyadaki en kiymetli varlik olarak görüyor, onlari el üstünde tutuyoruz.
En büyük arzumuz, çocuklarimiza ve gençlerimize çok daha parlak gelecek hazirlayabilmek ve onlara Devletimizin büyük hedeflerine ulasmasini saglayacak bilgi ve suuru verebilmektir.

 

Bu düsüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Baskani Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bütün sehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.
Bütün çocuklarimizin ve bütün dünya çocuklarinin bu müstesna bayramini gönülden tebrik ediyorum.

               

 Prof. Dr. Veysel EROGLU

Afyon HABERI


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °