Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Sultandagi ilçesinde bazi incelemeler yaparak, ziyaretlerde bulundu.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Sultandagi ilçesinde bazi incelemeler yaparak, ziyaretlerde bulundu.

Gündem 30.04.2021 16:16:15 0
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Sultandagi ilçesinde bazi incelemeler yaparak, ziyaretlerde bulundu.

 

Ardindan Dünyaca ünlü Afyon Kirazinin Afyonkarahisar’daki üretim merkezlerinden Sultandagi kiraz bahçelerinde düzenlenen Kiraz Çiçegi Foto Safari etkinligine katildi.

Vali Gökmen Çiçek’e ziyaretlerinde Sultandagi Kaymakami Önder Koç, Belediye Baskani Mehmet Aldirmaz ile diger ilgililer eslik etti.

Tarihi Kent Meydani Projesini Inceledi

Vali Gökmen Çiçek, öncelikle Sahipata Kervansarayi, Çifte Hamam, Laleli Çesmesi, Çarsi Camii çevresinin tarihin dokuya uygun olarak düzenlendigi Sultandagi Tarihi Kent Meydani Projesi kapsaminda devam eden çalismalari inceleyerek, gelinen asama ve yapilacak çalismalar konusunda Belediye Baskani Mehmet Aldirmaz’dan bilgiler aldi.

200 Kadin Istihdam Edilecek

Ardindan Tekstil Fabrikasina geçen Vali Çiçek, ISKUR destegiyle açilan ve toplamda 200 kadinin istihdam edilecegi Ishakli Tekstil Fabrikasinda incelemelerde bulunarak, firma yetkilisi Ahmet Tebes’ten üretim ve yapilan çalismalar konusunda bilgiler aldi. Vali Çiçek, üretime ve kadin istihdamina verdikleri katki nedeniyle firma yetkilisi Tebes’e tesekkür etti.

Muazzam Isler Ortaya Çikiyor

Ziyaretlerinde Kadin Kültür Kooperatiflerinin üretim atölyelerini mutlaka ziyaret eden Vali Çiçek, Sultandagi Kadin Kültür Kooperatifi bünyesinde açilan Tekstil Atölyesi’nde incelemelerde bulundu. Kadinlarin ürettikleri el emegi ürünlerin üretim asamalari ve kooperatifin genel durumu hakkinda bilgiler alan Vali Çiçek: “Ocak ayinda bir bir açilmaya baslayan kooperatiflerimiz 4 ayda çok güzel çalismalara imza attilar.

Hayallerimizin ötesinde bir proje oldu. Her geçen büyüyerek yolumuza devam ediyoruz. Ürettigimiz birçok ürün artik Türkiye genelinden talep görüyor ve bazi kooperatiflerimizde siparisler yetistirilemiyor. Kadinlarimiz ürettikleri ürünleri çesitlendiriyor, yeni ürünler ekliyor ve ortaya muazzam isler çikariyor.

Onlarin emekleri, bizlerin gayret ve destekleri ile insallah çok iyi isler yapmaya devam edecegiz” dedi. 

El emegi çantalar, polis bebekler ve Frig Vadisini simgeleyen Midas bebekleri inceleyen Vali Çiçek, Türkiye’nin dört bir yanina gönderilen bebeklere olan ilginin kendisini mutlu ettigini söyledi.

Insana Bambaska Bir Güzellik Sunuyor

Baharin gelisiyle çiçek açan kiraz bahçeleri görenleri hayran birakiyor.

Dünyaca ünlü Afyon Kirazinin önemli bir bölümünün üretildigi Sultandagi ilçesinde Kiraz Bahçelerinde düzenlenen Kiraz Çiçegi Foto Safari etkinligine katilan Vali Gökmen Çiçek, görenleri büyüleyen kiraz bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Baharin simgesi kiraz içeklerinin hayran biraktigini belirten Vali Çiçek: “Bizim gizemli sehir diye ifade ettigimiz Afyonkarahisar'in her yerinde ayri bir güzellik var. Bugünde Sultandagi ilçesinin meshur kiraz bahçelerindeyiz.

Kiraz bahçeleri baharin gelisiyle çiçekler açmis, insana bambaska bir güzellik sunuyor.

Bunu hep beraber hem tanitmak hem de görmek için Kaymakamimiz, Belediye Baskanimiz ve fotografçi arkadaslarla buralardayiz” dedi.

Bu Güzelligi Herkes Görmeli

Türkiye'de ihraç edilen kirazin 3'te birinin Sultandagi'ndan karsilandigini söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Bu ciddi bir rakam. Yani Türk ekonomisine, Türk tarimina nasil bir katkisi oldugunu düsünün. Avrupa basta olmak üzere tüm Dünyaya Sultandagi kirazini ihraç ediyoruz.

Sultandagi kirazina Dünyanin en iyi kirazi diyoruz.

Çünkü rengi, kokusu her yönüyle Sultandagi daglarinin ve göl bölgesinin birlikte olusturdugu klima etkisi bambaska bir aroma tadinin olusmasina yol açiyor. Bu lezzeti yerinde tatmalari ve bu güzelligi görmeleri için pandemi sonrasinda herkesi Afyonkarahisar’a bekliyoruz” dedi.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °