MARKETLERE YENI DÜZENLEME GETIRILDI

MARKETLERE YENI DÜZENLEME GETIRILDI

Saglik 4.05.2021 10:39:29 0
MARKETLERE YENI DÜZENLEME GETIRILDI

Marketlerde neler satilacak?

Içisleri Bakanligi 81 Il Valiligine “Market Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. Marketlerde, vatandaslarin zorunlu temel ihtiyaçlari kapsamindaki ürünlerin disinda herhangi bir ürün satisina izin verilmeyecek.

 

Içisleri Bakanliginin “Market Tedbirleri” konulu genelgesinde, tam kapanma sürecinde uygulanan sokaga çikma kisitlamasi ile ilgili usül ve esaslar belirlenerek, valilere duyuruldu.

 

Bu kapsamda, daha önce illere gönderilen sokaga çikma kisitlamasi sirasinda temel gida, ilaç ve temizlik ürünlerinin satildigi yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamamasi amaciyla muafiyet kapsaminda bulunan is yerleri disinda tüm ticari isletme, is yeri ve/veya ofislerin kapali olacagi belirtildi.

Vatandaslarin zorunlu temel ihtiyaçlarini karsilamakla sinirli olacak sekilde bakkal, market, firin, kasap, manav, kuru yemisçi ve tatlicilarin tam kapanma döneminde 10.00-17.00 saatleri arasinda faaliyet gösterebilecegi, zincir ve süper marketlerin pazar günleri kapali kalacagi hatirlatildi.

Genelgede, sokaga çikma kisitlamasi sirasinda marketlerde olusabilecek yogunluklarin önüne geçmek amaciyla ilgili Bakanliklar, kamu kurum ve kuruluslari, meslek odalari ve sektör temsilcileri ile yapilan görüsmeler sonucunda alinan tedbirler su sekilde siralandi:

-Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaslarin zorunlu temel ihtiyaçlari kapsamindaki ürünlerin disinda herhangi bir ürün satisina izin verilmeyecek.

-7 Mayis 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gida ve temizlik ürünlerinin yani sira sadece hayvan yemi, mamalari ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satilabilecek.

-Daha önce getirilen alkollü ürün satisi kisitlamasinin yani sira marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik esya, oyuncak, kirtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hirdavat, züccaciye vb. ürünlerin satisina izin verilmeyecek.

Bu esaslar dogrultusunda Umumi Hifzissihha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarinca Il/Ilçe Umumi Hifzissihha Kurullari kararlari ivedilikle alinacak.

- Basta zabita görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa iliskin tebligler ve kontroller eksiksiz yerine getirilecek. Uygulamada herhangi bir aksakliga meydan verilmeyecek ve magduriyete neden olunmayacak.

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °