Köksal: Esnafinda, çiftçinin de kazanci borcunu ödemeye yetmiyor

Köksal: Esnafinda, çiftçinin de kazanci borcunu ödemeye yetmiyor

Gündem 5.05.2021 11:48:50 0
Köksal: Esnafinda, çiftçinin de kazanci borcunu ödemeye yetmiyor


Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, "kapanma döneminde" vatandasa hizmet eden esnafi ve tarim emekçilerini ziyaret etti. Köksal, "Esnafinda, çiftçinin de kazanci borçlarini ödemeye yetmiyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Ihsaniye Ilçesi ve Sultandagi Ilçesi ile ilçeye bagli Dereçine ve Yesilçiftlik Beldelerinde sosyal mesafe kurallarina büyük titizlik göstererek "kapanma döneminde" vatandasa hizmet eden esnafi ve tarim emekçisi çiftçileri ziyaret ederek istek ve talepleri dinledi.
ESNAFTA ÇIFTÇI DE DERTLI..!
Ilk ziyaretini Ihsaniye Ilçesi'ne gerçeklestiren Milletvekili Köksal, Ihsaniye Belediye Baskani Tunay Türkmen ile birlikte sosyal mesafe kurallarina dikkat ederek belediyede çalisan emekçilerin "Emek ve Dayanisma Günü"nü kutladi.

Köksal, isçi, emekçi dostu Ihsaniye Belediye Baskani Türkmen'e personelin haklarina yönelik gösterdigi hassasiyet nedeniyle tesekkür ederek basarili çalismalarinin devamini diledi.

Daha sonra Baskan Türkmen ile birlikte "kapanma döneminde" vatandasa hizmet eden esnafi ve tarim emekçisi çiftçileri ziyaret eden Milletvekili Köksal, sikinti ve talepleri dinledi. Köksal, esnafin islerin durgun olmasindan sikayetçi oldugunu, Ihsaniye Belediyesi'nin ise bu dönem vatandasa canla basla hizmete devam ettigini söyledi.
DEREÇINE VE YESILÇIFTLIK BELEDIYELERI IKTIDARIN YAPAMADIKLARINI YAPIYORLAR
Daha sonra Sultandagi Ilçesi'nde ziyarette bulunan Milletvekili Köksal, kendiside esnaf olan CHP Sultandagi Ilçe Baskani Ertugrul Sahin ve esnaf Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte kapanma dönemi esnafin yasadigi sikintilari degerlendirdi. Köksal, "Yesilçiftlik ve Dereçine belediyelerimiz iktidarin yapamadiklarini yapiyorlar. Bu bir ekip isidir. Belediye Baskanlarimizi belediye meclis üyelerimizi Sultandagi ilçe baskanimizi ve ilçe yönetim kurulu üyesi arkadaslarimizi kutluyorum." dedi.
ESNAF KAPANMA SAATLERINDEN SIKAYETÇI
Milletvekili Köksal daha sonra, Dereçine Belediye Baskani Ömer Yildiz ile birlikte "kapanmada" vatandasa hizmet eden esnaf ve bag bahçelerde çalisan çiftçilerle görüstü. Esnafin kapanma saatlerinden sikayetçi oldugunu dile getiren Köksal, "Esnaf, çiftçi kan agliyor. Ekonomideki kötü gidisatin üstüne gelen pandemi nedeniyle evlerine ekmek bile götüremez hale geldiklerini söylüyorlar. Esnaf kapanma saatlerinden sikayetçi.

Saat 17’de kapanma büyük sikinti.

Ancak Dereçine sakinleri özellikle pandemi sürecinde Belediye Baskanimizdan gördükleri destegi iktidardan göremediklerini dile getirdiler. Dereçine Belediye Baskanimiz her daim vatandasin yaninda." seklinde konustu.
DEREÇINE BELEDIYESI TÜRKIYE'DE ILKE IMZA ATTI
Dereçine Belediye Baskani Ömer Yildiz'in Türkiye’de bir ilki gerçeklestirdigini kaydeden Milletvekili Köksal, "Baskanimiz belde de mevsimlik tarim isçilerinin barinmasi için muazzam bir yer yapti.

Bu sezon Dereçine'ye gelen mevsimlik tarim isçileri son derece rahat bir sekilde konaklayacaklar. Isçi, emekçi, çiftçi, esnaf dostu belediyemiz tikir tikir çalisiyor. Tesekkürler baskanim." ifadelerini kullandi.
YESILÇIFTLIK BELEDIYESI’DE TIKIR TIKIR ÇALISIYOR
Milletvekili Köksal, Yesilçiftlik Beldesi'nde de Belediye Baskani Mehmet Ali Sakal ile birlikte "kapanma döneminde" vatandasa hizmet eden esnaf ve bag bahçelerde çalisan çiftçileri ziyaret etti.

Burada da kendisine iletilen talep ve sikintilari dinleyen Köksal, "Esnaf çiftçi tam tarladan dönüs saatinde ve iftar öncesi 17’de kapanmadan dolayi sikayetçi. Islerin kötü olmasindan yakiniyor.

Esnaf ve çiftçi dostu bir belediye baskanina sahip olduklari için ise çok memnunlar.

Belediyemiz tikir tikir çalisiyor." diye konustu.
GEÇMIS OLSUN, ALLAH BIR DAHA BÖYLE FELAKET YASATMASIN
Milletvekili Köksal, Çay Ilçesi'nde biyoenerji elektrik santralinin cüruf diye adlandirilan açik deposunda çikan yangin nedeniyle tüm Çaylilara geçmis olsun dileklerini ileterek, bir daha böyle bir felaketin yasanmamasini temenni etti.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °