TAREKS, HAYVANCILIKTA ITHALIN ÖNÜNE GEÇIP, PIYASAYI KALKINDIRACAK

TAREKS, HAYVANCILIKTA ITHALIN ÖNÜNE GEÇIP, PIYASAYI KALKINDIRACAK

Ekonomi 20.05.2021 15:50:30 0
TAREKS, HAYVANCILIKTA ITHALIN ÖNÜNE GEÇIP, PIYASAYI KALKINDIRACAK

 

Tarim Kredi Kooperatiflerinin istirak sirketi olan ve Afyonkarahisar-Çobanlar yolu üzerinde kurulan Tareks Hayvancilik A.S. faaliyete geçti. Isletmeyi ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar heyeti, Milli Emlak’tan 30 yilligina kiralanan alanda incelemelerde bulundu.

 

Tarim Kredi Kooperatiflerinin istiraklerinden biri olan Tareks Hayvanciligin Afyonkarahisar’a kurdugu çiftlik her geçen gün büyüyor. Tarim Kredi Kooperatifi ortaklarinin damizlik hayvan basta olmak üzere hayvancilik ile ilgili her türlü ihtiyaçlarini en uygun sekilde karsilamayi amaçlayan kurulus ithalatin önüne geçmek ve ekonomiyi kalkindirmayi hedefliyor.

 

Tesisi ziyaret edip yetkililerden bilgi aldilar

 

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroglu, Ali Özkaya, Ibrahim Yurdunuseven, AK Parti Kadin Kollari Baskani Ferda Ertürk, Gençlik Kollari Baskani Ethem Karahan, Il Baskan Yardimcilari Ibrahim Eroglu, Salih Alaka, Yakup Yilmaz, Il Genel Meclis Baskani Burhanettin Çoban, Çobanlar Belediye Baskani Ali Altuntas ve beraberindeki heyet Afyonkarahisar – Çobanlar yolu üzerindeki tesisi ziyaret etti. Ziyarette yetkililerden bilgi alan heyet tesisin hayirli olmasini diledi.

 

“Sektörün bölgemizdeki lokomotifi olacaktir”

 

Ziyaretlerin ardindan bir açiklama yapan AK Parti Afyonkarahisar MJilletvekili Prof. Dr. Veysel Eroglu, “ Tareks Hayvancilik A.S. sehrimizde kuruldugu günden itibaren hem ilimize hem de ülke ekonomisine önemli katki saglayan bir isletme olmustur. Tarim ve hayvanciligin gelisiminde büyük bir önem arz eden firma hayvancilik sektörünün bölgemizdeki lokomotifi olacaktir” dedi.

 

“3 yilda 5 bin basa çikarilmasi hedefleniyor”

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da “Su an buradaki mevcut kapasitemiz 2000 büyükbastir. Milli Emlak’tan 30 yilligina kiraladigimiz bu arazi üzerinde kurulan isletmede kapasiteyi 3 yil içerisinde 5000 basa çikarmayi hedefliyoruz. 1400 dekar ekilebilir arazimiz var. Bunun için ile ilgili de sulama altyapisi insaati devam ediyor” dedi.

 

“Ithalin önüne geçip, piyasayi kalkindiracak”

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven ise söyle konustu; Tekirdag’da süt için damizlik için beslenen hayvanlarin düveleri Afyonkarahisar’a getiriliyor. Burada istenirse 5-6 aylik iken satisi yapilabiliyor. Istenirse de besleyip et olarak kestirilebiliyor. Böylelikle yurt disindan ithalin önüne geçip, piyasanin kalkindirilmasi amaçlaniyor.

 

“Afyonkarahisar hayvancilikta kendini ispat etmis bir sehir”

 

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay da “Burada Milli Emlak’in arazisini hem ekecekler hem de ektiklerini, üretimini yaptiklari hayvanlara verecekler. Kendi kendini götüren bir çiftlik olacak. Su an yatirimlar devam ediyor. Afyonkarahisar zaten hayvancilikta kendini ispatlamis bir sehir ancak bunun devamliligi ve daha da gelismesini amaçladigimiz için böyle bir yatirimi sehrimize kazandirdik.

Emegi geçen milletvekillerimiz Veysel Eroglu, Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven’e tesekkür ediyorum. Hemsehrilerimize hayirli olmasini dilerim” ifadelerini kullandi.

 

“Burada mevcutta 422 bas holstein irki erkek besi danalar var”

 

“Burada mevcutta 422 bas holstein irki erkek besi danalar var” diyen Uluçay, “Aylari 5 ile 7 arasinda degisiyor. Afyon piyasasinda 350'lik karkas yakaladiginda yani kesilmeye uygun hale geldiginde ister kooperatif üyesi üreticilerimize isterse Afyon piyasasinda et olarak verilebiliyor” seklinde konustu.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °