Sanli Tarihimizden Aldigimiz Güçle Yeni Fetihlere Yürüyoruz

Sanli Tarihimizden Aldigimiz Güçle Yeni Fetihlere Yürüyoruz

Gündem 28.05.2021 16:04:39 0
Sanli Tarihimizden Aldigimiz Güçle Yeni Fetihlere Yürüyoruz

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Baskan Vekili Ali Özkaya Istanbul’un Fethi ile alakali bir mesaj yayinladi.

 

Milletvekili Özkaya, 21 yasinda genç bir padisahin Alemlere Rahmet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in duasina mahzar olmak gayesi ile Istanbul’u fethedisinin 568’nci yilini kutladigimiz kaydetti.

Milletvekili Özkaya, “Istanbul’un fethi tarihi açidan büyük bir dönüm noktasi olmus, Fatih Sultan Mehmed’in bir çagi kapatip, bir çagi açarak tarihe aziz milletimizi altin harflerle nakis gibi islemesine vesile olmustur.  Istanbul’un fethi sadece bir zafer olmadigi gibi Islam hosgörü ve adaletinin dünyaya yayilmasina da büyük katki sunmustur.

Bu tarihi olay,  fetihlerin Allah’in dinini hakim kilmak, fethedilen bölgede Islam’i yaymak, orada yasayan masum ve sivillere zarar vermeden, bölgede adil bir sekilde kontrolü saglayarak insanlarin huzur ve baris ikliminde yasamasini sagladiginin en büyük ispati olmustur.

Ayrica Istanbul’un fethinin en büyük bir baska özelligi ise Ayasofya’nin camiye çevrilmesidir

. Sultan Fatih’in Istanbul’u fethinin sembolü haline gelen Ayasofya, bugün elhamdülillah Cumhurbaskanimiz tarafindan yeniden aslina rücu ettirilmistir. Istanbul’un fethinin yil dönümünde yine 28 mayis’ta bir Cuma namazina müteakip Taksim Camii inananlarin hizmetine sunulmasi da, bizler için çok derece büyük bir mana tasimaktadir.

Türkiye, Cumhurbaskanimiz liderliginde gönülleri fethederek, Sultan Fatih’in biraktigi mirasa sahip çikiyor, tüm islam alemine umut vermeye devam ediyor” dedi.

Milletvekili Özkaya, Sultan Fatih’in ve sanli tarihimizin bugünlere isik tuttugunu, sanli bir tarihin bakiyesini bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin tasidigini ifade ederek, “Milletimizle birlikte sanli tarihimizden aldigimiz misyon ile insanliga ve dünyaya baris ve huzur getirmek gayesi ile var gücüyle çalisan Cumhurbaskanimiz önderliginde insallah nice fetihleri gerçeklestirecegiz.

Sanli tarihimizden aldigimiz güçle yeni fetihlere yürüyoruz.

Bu vesile ile Istanbul’un fethinin yil dönümünde Fatih Sultan Mehmed Han’i, aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet minnet ve sükranla aniyorum” dedi.

 

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °