Kocasinan’da Kedi Kasabasi kuruluyor

Gündem 4.06.2021 16:42:43 0
Kocasinan’da Kedi Kasabasi kuruluyor

Kayseri'ye bagli Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar’in ‘Çevreye Saygili Sehirler’ konu basligiyla açikladigi ve Kayseri’de yine bir ilk olan ‘Kedi Kasabasi’ projesi hayata geçiyor.

Projelere hiz kesmeden farkli çalismalari hayata geçirmeye basladiklarini vurgulayan Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, ‘Insan odakli’ projelerin yani sira bütün canlilara yönelik sorumluluklarin olduguna dikkat çekerek, “Allah’in yaratmis oldugu canlilari unutmuyoruz. Hosgörü diyari Kayseri’mizde yaptigimiz hizmetlerle tüm canlilarin Kocasinan’da degerli oldugunu gösteriyoruz.” dedi.


Baskan Çolakbayrakdar, ‘Çevreye Saygili Sehirler’ konu basligiyla hayata geçecek olan projelerle Kayseri’yi daha da güzellestireceklerini ve sehrin kültürüne uygun yeni yasam alanlariyla Türkiye’ye örnek olacaklarini vurguladi. Projelere hiz kesmeden farkli çalismalari hayata geçirmeye basladiklarini belirten Baskan Çolakbayrakdar, özellikle sokak hayvanlarina yönelik hayata geçirilen birçok örnek uygulama ve projelerin Türkiye’ye örnek teskil etmesinin gurur verici oldugunu ifade ederek “Ekolojik dengenin ve sehrimizin dogal güzelliklerinin korunmasi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda hatirlayacaginiz gibi sokak hayvanlari ile ilgili herhangi bir olumsuzluk durumlarinda onlara daha iyi hizmet verebilme noktasinda ‘Küçük Dostlar Ambulansini’ hizmete sunmustuk ve bu çalismamamiz Türkiye’de örnek olmustu. Yeni çalismalarimizdan biri olan sahipsiz kedilere özel, bungalov evler, kedi köprüsü, oyun ve tirmanma alanlari, toplu yasam ile beslenme alanlari da yer alacagi ‘Kedi Kasabasi’ için çalismalara basladik” dedi.


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °