“DEVLET YARDIMLARINDA MEDYALAR UNUTULDU”

“DEVLET YARDIMLARINDA MEDYALAR UNUTULDU”

Gündem 7.06.2021 10:36:51 0
“DEVLET YARDIMLARINDA MEDYALAR UNUTULDU”

-IGF’DEN MEDYALARA REKLAM DESTEGI BASLADI

-IGF GENEL BASKANI MESUT DEMIR;

-“DEVLET YARDIMLARINDA MEDYALAR UNUTULDU”

-“TÜM ENGELLEMELERE, BIZANS OYUNLARINA RAGMEN IGF PROJELERINI HAYATA GEÇIRDIK”

 

Internet Gazetecileri Federasyonu bünyesinde kurulan IGF Haber Ajansi (IGFA) ve IGF Reklam Ajansi projesi tüm hiziyla sürerken, IGF üyesi internet medyalari reklamlari yayinlamaya basladi.

 

Internet Gazetecileri Federasyonu Genel Baskani Mesut Demir, yaptigi açiklamada, federasyon bünyesinde kurulan IGF Haber Ajansi (IGFA) ve IGF Reklam Ajansi’nin internet medyalarina can suyu olacagini söyledi.

 

“DEVLET YARDIMLARINDA MEDYALAR UNUTULDU”

Pandemi süreciyle birlikte en çok etkilenen sektörlerden birinin medya sektörü olduguna dikkat çeken IGF Genel Baskani Mesut Demir, medyalarin bir meslek odasi olmamasindan dolayi devlet yardimlarindan yararlanamadigini kaydetti.

Son açiklanan esnaf ve kobi yardimlarindan da istenilen destegin alinmadiginin altini çizen Demir, “Pandemi sürecinde medya sektörünün bir meslek odasinin olmamasinin zararlarini hep birlikte gördük.

Gerek basin meslek odasi yasasi, gerekse internet yasasinin halen çikarilamamis olmasi medyalarin gelecegi açisindan son derece üzüntü vericidir. Internet yasasi, hem ülkemizin, hem de medya sektörünün tek umududur.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi, Basin Ilan Kurumu ve ilgili diger kurumlarin internet yasasi çalismasinin ivedi bir sekilde sonuçlanmasi, TBMM’nde internet yasasinin kabul edilmesi kaçinilmazdir” dedi.

 

“TÜM ENGELLEMELERE, BIZANS OYUNLARINA RAGMEN IGF PROJELERINI HAYATA GEÇIRDIK”

Internet yasasinin çikarilmamis olmasindan kaynakli medyalarin sikintilarini gidermek için IGF projelerini hayata geçirdiklerinin altini çizen Demir, “Bu yasa açigini gidermek için Internet Gazetecileri Federasyonu olarak hazirladigimiz IGF Haber Ajansi ve IGF Reklam Ajansi projemizi, her türlü engellemelere, Bizans oyunlarina ragmen basarmanin hakli gururunu yasiyoruz.

Özellikle bu engellemelerin medya meslek örgütlerinden gelmesi son derece üzücüdür. IGF olarak, IGF projelerini engellemeye çalisanlarla baslattigimiz hukuki mücadelemiz devam etmektedir.

Bizler IGF Yönetim Kurulu olarak, IGF ve IGF üyesi medyalarimizin haklarini korumak, gelirlerini arttirmak için çiktigimiz bu kutlu yolumuza durmadan, bikmadan, usanmadan, daha güçlü bir sekilde devam ediyoruz” diye konustu.

 

“VASIFLI EDITÖR-MUHABIR MAALESEF BULUNAMIYOR”

Internet medyalarinin en önemli sorunlarindan birinin vasifli editör-muhabir olduguna dikkat çeken Baskan Demir, “Medyalarimizin bu sorununa çözüm bulmak için ‘internet gazeteciligi’ egitimi vermeyi planliyoruz.

Bu egitimde kursiyer, editörlük, muhabirlik, kameramanlik, photoshoop, medya etigi, Google seo ve sosyal medya egitimleri alacak.

Kursu bitiren genç meslektaslarimizin Iskur destegi ile medyalarda ise baslamalari saglanacak.

Böylelikle medyalarimiz, vasifli editör-muhabirlerle haber sitelerinin içerik kalitesini arttirmis, özel içerikler üretmis olacak.

Bölge bölge yapacagimiz egitimlerle ilgili önümüzdeki süreçte duyurularimizi yapacagiz” ifadelerini kullandi

Afyon HABERI


Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °