ÜÇÜNCÜ ETHEM TEM FOTOGRAF YARISMASI

“TARIHSEL DOKUYU GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAYI HEDEFLIYORUZ”

Egitim 9.06.2021 13:38:06 0
ÜÇÜNCÜ ETHEM TEM FOTOGRAF YARISMASI

ÜÇÜNCÜ ETHEM TEM FOTOGRAF YARISMASI (VIDEO HABER)

          Afyonkarahisar Belediyesi ile Atatürkçü Düsünce Dernegi (ADD) Afyonkarahisar Subesi is birliginde düzenlenecek Atatürk'ün Kocatepe'de çekilmis dünyaca ünlü fotografinin da sahibi olan Ethem Tem, fotograf yarismasiyla üçüncü kez anilacak.

          Yarisma öncesi Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek Baskanliginda Baskan Yardimcimiz Süleyman Karakus, Atatürkçü Düsünce Dernegi Afyonkarahisar Sube Baskani Veli Cengiz ve dernek yönetim kurulu üyelerinin katilimlariyla tanitim toplantisi düzenledi. Toplantida konusan ADD Afyonkarahisar Sube Baskani Veli Cengiz ise desteklerinden dolayi Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek’e tesekkür etti.

 

Atatürk’ün Kocatepe’de çekilen fotografinin tüm dünya tarafindan bilindigini söyleyen ADD Afyonkarahisar Sube Baskani Veli Cengiz, yarismadaki eserleri Afyonkarahisar, Dumlupinar ve Ayazini’nin yani sira Aydin, Nazilli, Söke, Selçuklu ve Izmir’de de tanitmayi hedeflediklerini dile getirdi.

ADD Afyonkarahisar Sube Baskani Veli Cengiz “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kocatepe’deki ölümsüz durusunu görüntüleyen fotografçisi Ethem TEM adina vurgu yapilarak farkindalik olusturmak adina yarismanin üçüncüsünü düzenliyoruz.

Özellikle Afyonkarahisar’in ve ülkemizin kesfedilmemis, görüntülenmemis ve bilinmeyen güzelliklerinin gün yüzüne çikarilmasi için fotografseverleri yarismaya davet ediyoruz” dedi.

 

Zeybek Baskan, yarismada ilimizin tanitimini ve özellikle Afyonkarahisar'in gizli kalmis tarihsel dokusunun gün yüzüne çikarmayi hedeflediklerini söyledi.  Baskan Zeybek; “Atatürkçü Düsünce Dernegi Afyonkarahisar Subesi is birliginde yapilacak yarismamizi Türkiye Fotograf Sanati Federasyonu’nun katkilariyla düzenleyecegiz.

Yarismamizda Atatürk'ün Kocatepe'de çekilmis dünyaca ünlü fotografinin da sahibi olan Ethem Tem’i üçüncü kez anacagiz.

 Seçici kurul 20 Agustos 2021 tarihinde toplanacak. Dereceye giren eserleri 23 Agustos 2021 Sali günü kamuoyuna açiklayacagiz

Zafer Haftasi kutlamalari çerçevesinde 27 Agustos Cuma günü düzenleyecegimiz sergiyle görücüye çikacak eserler için ayni gün ödül töreni düzenleyecegiz. Yarismada birinciye 3 Bin TL, ikinciye 2 Bin TL, üçüncüye Bin TL, Ethem TEM Özel Ödülüne ise 3 Bin TL ödül verirken 20 kisiye de 250'ser lira sergileme ücreti verecegiz.Bu duygu ve düsüncelerle katkilarindan dolayi Atatürkçü Düsünce Dernegi Afyonkarahisar Sube Baskanimiz Veli Cengiz olmak üzere destek veren herkese tesekkür ediyor,

tüm sanatseverlerimizi yarismaya katilmaya davet ediyorum” dedi. Yarismaya katilmak isteyenler 15 Agustos 2021 saat 23:00’e kadar http:// http://www.tfsf.org.tr/ adresinden online basvuru yapabilecekler.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °