Vali Gökmen Çiçek Frigya Bisiklet Festivali’ni Baslatti

Vali Gökmen Çiçek Frigya Bisiklet Festivali’ni Baslatti

Spor 18.06.2021 18:15:50 0
Vali Gökmen Çiçek Frigya Bisiklet Festivali’ni Baslatti

Vali Gökmen Çiçek Frigya Bisiklet Festivali’ni Baslatti

 

Afyonkarahisar Valiligi, Belediye Baskanligi ve Free Bisiklet Toplulugu is birliginde düzenlenen Frigya Bisiklet Festivali Zafer Meydanindan start aldi.

Anitpark önünde toplanan yaklasik 250 bisikletli, Vali Gökmen Çiçek ile Belediye Baskani Mehmet Zeybek'in konusmalarinin ardindan Afyonkarahisar’in sokaklarinda kisa bir tur attiktan sonra Ihsaniye ilçesindeki tarihi Frig Vadisine hareket edecek.

Sehrin Tanitimina Katki Saglayacak

Etkinlik öncesi konusan ve gizemli ve spor sehri Afyonkarahisar'da büyük bir organizasyona imza atildigini söyleyen Vali Gökmen Çiçek: "Hükümetimizde son zamanlarda bisiklet kullanilmasi ve sporunun gelismesi için büyük çaba sarf ediyor. Afyonkarahisar'da da bunun için farkindalik olusturuyoruz. Bugün bu organizasyonda bisikletlilerimiz, sehrimizin tarihi sokaklarini gezecekler. Ardindan da Frigya bölgesine geçecekler. Farkli ülkelerden ve Türkiye’nin farkli illerinden sporcularimizin katildigi bu etkinlik Insallah Afyonkarahisar'in tanitimina ve sporun gelismesine katki saglayacak” dedi.

Afyonkarahisar’a Bisiklet Yolu Yapacagiz

Belediye Baskani Mehmet Zeybek de Afyonkarahisar'da her hafta çok güzel organizasyonlarin yapildigini vurgulayarak bugün de Türkiye'nin her yerinden gelen bisiklet severlerde kentin tarihi ve kültürel mekânlarini gezecegini kaydetti.

Baskan Zeybek, yakin zamanda Afyonkarahisar’a uzun ve güzel bir bisiklet yolu kazandiracaklarini da söyledi.

Frigya Bize Göre Dünyanin Sekizinci Harikasidir

Free Bisiklet Toplulugu Koordinatörü Birsen Inal de Frigya Bisiklet Festivaline Türkiye'nin her yerinden bisiklet tutkunun katildigini ve güzergâh hakkinda bilgi verdi. Frigya’yi kesfetmeye geldiklerini belirten Inal: “Saglam kafa saglam vücutta bulunur felsefesiyle yola çiktik.

Bisiklet tutkunlari dogayi ve kendini sever, çevreyi korur.

Bisiklet benzin yakmaz, ekonomiktir ve cebini korur. Ayrica, Frigya bize göre dünyanin sekizinci harikasidir.

Bölgede çok güzel tarihi mekânlar bulunuyor. Arkadaslarimizla Afyonkarahisar'daki Frigyayi kesfetmeye geldik." dedi.

Vali Gökmen Çiçek ile Belediye Baskani Mehmet Zeybek’in start vermesiyle sporcular Afyonkarahisar sokaklarinda gerçeklestirecekleri ziyaretlerine basladi. Festival, Pazar günü sona erecek.

Afyon HABERI


Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °