AVCI DERNEKLERI VE AV BAYILERI ARACILIGIYLA AVLANMA IZIN KARTI SATISI

AVCI DERNEKLERI VE AV BAYILERI ARACILIGIYLA AVLANMA IZIN KARTI SATISI

Gündem 21.06.2021 18:02:24 0
AVCI DERNEKLERI VE AV BAYILERI ARACILIGIYLA AVLANMA IZIN KARTI SATISI

MAN BAKANLIGI Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü

 

 

Av ve yaban hayati kaynaklarimizin sürdürülebilir bir sekilde yönetilmesi çerçevesinde egitim ve denetim çalismalarinin yani sira, avciligin düzenlenmesine yönelik çalismalar da yürütülmektedir

. Bu çerçevede avlanma izin kartlarinin (avlanma izin ücreti) 4915 sayili Kara Avciligi Kanunu'nun (Kanun) 1, 2, 3 ve 14 üncü maddelerinde belirtilen hükümleri çerçevesinde, dernek ve/veya av bayileri ile isbirligi yapilarak avcilara temininin kolaylastirilmasi saglanmaktadir.

Bu itibarla; genelge kapsaminda öncelikli olarak avlanma izin karti verme hizmeti protokolü hükümlerini kabul eden avci dernekleriyle, avci derneklerinin talep etmemesi durumunda ise il, ilçe ve beldelerde faaliyet gösteren av bayileri ile protokol yapilacaktir.

Avciligin sürdürülebilirligi her seyden önce av ve yaban hayati kaynaklarimizin yasam ortamlariyla birlikte korunmasina bagli oldugu gerçeginden hareketle, av ve yaban hayvani türlerinin sürdürülebilirligini saglamak için devlet ve genel avlaklar tesis edilmistir.

Protokolü imzalayan avci dernekleri; bu avlaklarda barinan av hayvanlarina ait popülasyonlarin degerlendirilmesinde idareye (Il Sube Müdürlügü) yardimci olmak durumundadir.

Avci dernekleri/av bayilerinin avlanma izin karti verme hizmetini yapmak istemeleri halinde istenecek belgeler ile protokol örnekleri ekte yer almaktadir. Protokol süreleri av yilini kapsayacaktir.

Uygulamalar asagida belirtildigi sekilde gerçeklestirilecektir.

1- Av yilinda Tarim ve Orman Bakanligi (Bakanlik) tarafindan bastirilacak hologram güvenlik pulu içeren avlanma izin kartlari kullanilacaktir.

2- Bakanlik tarafindan idareye gönderilecek avlanma izin kartlari, idare muhasebe yetkilisi tarafindan teslim alinarak muhasebelestirildikten sonra, yetkilendirilecek (veznedar veya mutemet) kisilere zimmetle teslim edilecektir.

3- Protokol için istenen sartlari yerine getiren dernek/av bayilerine, idare tarafindan "Avlanma Izni Karti Verme Yetki Belgesi" düzenlenecektir.

4- Idare muhasebe yetkilisi veya yetkilendirilen kisiler; avlanma izin karti talep eden dernekve/veya bayi temsilcisinden Avlanma Izin Karti Verme Yetki Belgesi'nin bir suretini aldiktan sonra, avlanma izin karti ücretinin pesin ve tam olarak yatirildigini kontrol edecek ve avlanma izin kartlarinin seri numaralarinin yer aldigi tutanagi dernek ve/veya bayi temsilcisine teslim edecektir.

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °