AFYONKARAHISARA ÇOK SAYIDA MISAFIR BEKLIYORUZ

AFYONKARAHISARA ÇOK SAYIDA MISAFIR BEKLIYORUZ

Spor 29.06.2021 13:27:15 0
AFYONKARAHISARA ÇOK SAYIDA MISAFIR BEKLIYORUZ

Afyon’daki Dünya Motokros Sampiyonasi’na 100 bin seyirci hedefi!

Türkiye Motosiklet Federasyonu Baskani Bekir Yunus Uçar, Eylül ayinda gerçeklesecek olan Dünya Motokros Yarislari’na 100 bin seyrici hedefinin oldugunu söyleyerek: “100 bin seyiriciyi burada misafir ediyor olmanin hayalini kuruyoruz”

 

Afyon’daki Dünya Motokros Sampiyonasi’na 100 bin seyirci hedefi!

       

Türkiye Motosiklet Federasyonu Baskani Bekir Yunus Uçar, toplantida sunlari söyledi:  “100 bin seyiriciyi burada misafir ediyor olmanin hayalini kuruyoruz. 10 bine yakin turistin buraya gelmesini umut ediyoruz. Bir tek hayalim daha kaldi. Burada ifade etmek istiyorum. Kenan Sofuoglu’nun yetistirdigi sporcularin burada yaristigi, Afyonkarahisar’da Türkler’in sampiyon oldugu bir sampiyonayi hayal ediyorum”

7 GÜN SÜRECEK

Daha sonra Belediye Baskani Mehmet Zeybek kürsüye geldi ve sunlari söyledi: “

Bizden önceki Belediye Baskanim 2018 yilinda pisti yili yaparak dünya Motokros yarislarinin yapilmasini sagladi. 2020 yilinda pandemi oldugu için seyircisiz olacakti bizde bunu 2021’e öteledik. Bu sene insallah Afyon’da festival olarak yapacagiz. Biz 5 gün düsünüyorduk ama 7 gün olarak ifade ettiler. 

BÜYÜKELÇILERI AFYON’A DAVET EDECEGIZ

Temmuz sonu Agustos basinda rahatlamanin basladigi dönemde 130 ülkenin büyükelçilerini ve eslerini Afyon’a davet edecegiz. Turizme kazandirdigimiz bölgeleri dolastirmayi düsünüyoruz. 

BURHANETTIN ÇOBAN’A TESEKKÜR

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ise tanitim toplantisinda sunlari söyledi: “Afyon iddiasi olan bir sehir. Bunu Afyon’un sokaklarinda dolasirken hissedersiniz. Iste bu özgüven dünyanin en iyi pistini yapan bir iradeyi yapiyor. Motokros gerçekten Afyonkarahisar’a çok yakisti. Ben buna cesaret eden baslatan Burhanettin Çoban’a tesekkür ediyorum. Arkasindan Mehmet Zeybek Baskan çitayi yükseltmek için çaba sarf etti.”

MOTOKROS BIZIM IÇIN SEREF MESELESI

Vali Çiçek Afyonkarahisar isminin dünyada duyulacagini söyleyerek, “Motokros bizim için bir seref meselesi. Uluslarlar arasi arenada yaptigimiz ilk göz agrimiz. Ama biz daha çok uluslararasi organizasyonlara ev sahipligi yapacagiz. Avrupa’da ve dünyada Afyon’un ismi duyulacak. Profesyonel isler yapiyoruz ama amatör ruhla çalisiyoruz. Afyon adini duyurmak için seferberlik halindeyiz. Konu Afyonkarahisar. Afyonkarahisar Türkiye’ye deger katacak bir vilayet olacak.”

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °