ATSO, "Afyon Mermeri Dünyanın Her Yerinde-Marble Earth" projesi ile ihracatı arttıracak.

ATSO, "Afyon Mermeri Dünyanın Her Yerinde-Marble Earth" projesi ile ihracatı arttıracak.

Gündem 25.05.2023 01:32:00 0
ATSO,

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Projeci Oda ünvanını koruyarak Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) kapsamında "Afyon Mermeri Dünyanın Her Yerinde-Marble Earth" adlı bir proje hazırladı. Mermer sektöründeki ihracatın geliştirilmesini hedefleyen bu proje, Ticaret Bakanlığı'na sunuldu ve kabul edildi. Projenin süresi üç yıl olacak ve ATSO'ya üye 32 şirket bu projede yer alacak.

Afyon Mermeri Dünyanın Her Yerinde-Marble Earth projesi kapsamında Ticaret Bakanlığı, İhtiyaç Analizi, Eğitim, Danışmanlık, Tanıtım, Proje Hazırlık Evresi, Dış Ticaret Yönetimi, Markalaşma, Ortak Pazar Araştırmaları, B2B (İkili İş Görüşmeleri), Tesis ve Mesleki Kuruluş Ziyaretleri, Yurtdışı Pazarlama Faaliyetleri, Stantlı Yurtdışı Fuar Katılımı, Sanal Yurtdışı Pazarlama Faaliyetleri gibi birçok alanda önemli destekler sağlayacak. Proje faaliyetleri için Ticaret Bakanlığı'nın 61 milyon TL'ye kadar hibesi de bu projeden yararlanacak.

ATSO, daha önce de Afyonkarahisar'da ihracatı geliştirmeye yönelik UR-GE projeleri başlatmıştı. "Doğaltaş Sektörü İhracatı Artırma", "Doğaltaş Sektörü Güç Birliği" ve "Afyonkarahisar Makine Sektörü Kümelenmesi" isimlerindeki bu üç UR-GE projesi çerçevesinde, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri, Singapur, Avustralya, Kırgızistan ve Özbekistan gibi ülkeler ziyaret edilerek fuar gezileri, ikili iş görüşmeleri, firma ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile toplantılar gerçekleştirilmişti.


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °