AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ

Egitim 17.02.2024 13:11:00 0
AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ


Sultandağı İlçemizde Sendika Temsilcimiz ile İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili arasında yaşandığı iddia edilen olayı iftiralar ile süsleyerek, yalanlar ile sündürerek, demogojiyle eğip bükerek kamuoyuna açıklama yapanlara;

Sendika temsilcimiz ile ilçe milli eğitim müdür vekili arasında yaşandığını iddia edilen olayda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makam odasında ilçe milli eğitim müdür vekili, iki şube müdürü, sendika ilçe temsilcimiz ve malum sendikanın ilçe temsilcisi bulunmaktadır. 

İddia ettikleri gibi herhangi bir siyasi partili yoktur. Şube müdürleri ve kendi sendika temsilcileri bu durumu doğrulayacaktır. 

Olayları anlatanlar ya malum sendika yönetimini kandırmış ya da  doğruyu bildikleri  halde, tam kendilerine yakışır bir şekilde iftiraya, kamuoyu önünde sürekli yaptıkları gibi mağdur ve mazlum edebiyatına malzeme yapmışlardır.

Sendika temsilcimiz, bize üye olan arkadaşlarımızın ders programlarını bozarak mobbing uygulayacağını kendisine açık açık söyleyen bir okul müdür yardımcısının söylediklerini ilçe milli eğitim müdür vekiline anlatmak ve üyelerimizin hakkını korumak adına, okul müdürü olarak değil sendika temsilcisi olarak İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğü makamına gitmiştir.

 Gayet sakin ilerleyen görüşme esnasında İlçe milli eğitim müdür vekili; iç dünyasında ilçe müdür vekili olmakla kendisini o göreve getiren sendikanın yöneticisi ve buna bağlı olarak tetikçisi olmak arasında yaşadığı çelişkiden kaynaklandığını tahmin ettiğimiz bir hezeyanla, makamının ağırlığıyla asla bağdaşmayacak bir tavır içerisine girmiştir. Muhatabını küçümseyerek konuşmaya ve gerekli gereksiz sesini yükseltmeye,  malum sendikanın temsilcisi gibi davranmaya başlayan ilçe milli eğitim müdür vekili, sendikal mücadelemizde yaşanan eski olayları tekrar gündeme getirerek ve alaycı bir tavırla anlatarak makam nezaketine yakışmayan söylemlerde bulunmuştur. 

Temsilcimiz kendisine sesini yükseltmesinden ve söylediklerinden rahatsız olduğunu defaatle dile getirmiştir. 

Elbette böyle bir tavır karşısında sözlü tartışma yaşanması kaçınılmazdır. Ancak iddia edildiği gibi 

HAKARET, TEHDİT GİBİ BİZE YAKIŞMAYAN HAL VE HAREKETLER OLMADIĞI GİBİ, BU DİYALOG ESNASINDA SENDİKA TEMSİLCİMİZİN YANINDA HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİLİLER DE YOKTUR.

Bizler defalarca hangi sendika olursa olsun sendika temsilcileri vekaleten dahi olsa  ilçe milli eğitim müdürlüğü, şube müdürlüğü gibi görevlere entegre edilmemelidir, dedik. "Bu yöntemle birkaç üye daha fazla yaparız" diye temsilcilerini ya da sendika yöneticilerini şube müdürü, ilçe milli eğitim müdür vekili yapanlar, buna göz yumanlar bilmeliler ki kurum kültürünün, devlet işleyişinin ayarları ile oynamaktadırlar.

Bizleri kendileri gibi sananlara diyoruz ki;
SENDİKAL MÜCADELELERİNİ TEHDİT, ŞANTAJ VE KORKUTMA ARGÜMANLARI İLE YAPANLARI, TÜM EĞİTİM CAMİASI ÇOK İYİ BİLMEKTEDİR

Sendikamızı siyasi rekabet malzemesi yapmaya kalkanlara karşı hukuki haklarımızı kullanacağımızı belirterek kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Muhtar DEMİRCİ
Afyonkarahisar Türk Eğitim Sen Şube Yönetimi Adına 
Şube Başkanı


Anahtar Kelimeler: AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN BAKILMAZ
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °