Bakan Yerlikaya, terör örgütünün mağaralarını yok etmek için gerçekleştirilen operasyonlara göz kırptı!

Bakan Yerlikaya, terör örgütünün mağaralarını yok etmek için gerçekleştirilen operasyonlara göz kırptı!

Asayis 19.02.2024 13:51:43 0
Bakan Yerlikaya, terör örgütünün mağaralarını yok etmek için gerçekleştirilen operasyonlara göz kırptı!
Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) üyelerinin kış aylarında eylem yapmak amacıyla kullandıkları mağara ve sığınakları yok etmek için gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-3" operasyonlarında 9 ilde toplam 24 mağara ve sığınak imha edildi. Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı tarafından koordine edildi. Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Tunceli, Tokat, Hakkari, Batman, Hatay ve Mardin'de Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucuları gibi güvenlik güçlerinden oluşan 123 tim ve 1.628 Jandarma personelinin katılımıyla gerçekleştirildi. Operasyonlarda ATAK helikopterleri ve J-SİHA'lar da destek verdi. Bu operasyonlar sonucunda 1.820 adet anti-tank mühimmatı, RPG-7 mühimmatı ve sevk fişeği ile birlikte çok sayıda makinalı tüfek, EYP sistemi ve patlayıcı madde ele geçirildi.

Silopi, Şırnak Merkez, Kumçatı, Lice, Nusaybin, Hozat, Almus, Yüksekova, Kozluk, İskenderun ve Beytüşşebap kırsalında yapılan operasyonlar sonucunda; 910 adet anti-tank mühimmatı, 910 adet RPG-7 mühimmatı ve sevk fişeği, patlamaya hazır hale getirilmiş, düzenekleri kurulmuş 5 kg patlayıcı madde, zaman ayarlı EYP anahtar sistemi, el bombası, bombaatar mühimmatı, havan mühimmatı, LMGK Makineli Tüfeği, 2 adet MG-3 Makineli Tüfeği, 5 adet AK-47 Piyade Tüfeği, 1 adet gece görüş dürbünü, G-3 Piyade Tüfeği, keskin nişancı tüfeği, 54 adet roket mühimmatı, 25 adet tüp ve çok sayıda örgütsel doküman, mutfak, sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Bakanımız Sayın Yerlikaya, "Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Tek bir hedefimiz var, o da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmadan, duraksamadan mücadele etmek." diyerek operasyonların devam edeceğini belirtti. #TerörleMücadele #Operasyon #GüvenlikGüçleri #Jandarma #Silahlar #Mağaralar #Sığınaklar

Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °