Bakan Yılmaz Tunç, Türkiye'nin bilim ve uzay teknolojisi alanındaki ilerlemelerini vurgulayarak GUHEM'in önemini vurguladı.

Bakan Yılmaz Tunç, Türkiye'nin bilim ve uzay teknolojisi alanındaki ilerlemelerini vurgulayarak GUHEM'in önemini vurguladı.

Bilim-Teknoloji 19.01.2024 11:55:36 0
Bakan Yılmaz Tunç, Türkiye
Bakan Yılmaz Tunç, Türkiye'nin bilim, uzay teknolojisi, sanayi ve diğer alanlarda ilerlediğini vurgulayarak Türkiye Yüzyılı'nın bilimin yüzyılı olacağını söyledi. Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu SpaceX'e ait uzay aracı başarıyla fırlatıldı. Bakan Tunç, uzay yolculuğunu Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) takip etti. Türkiye'nin bilimdeki ilerlemesini bir arada gördüklerini ifade eden Tunç, bu yüzyılın gençlerin ve çocukların omuzlarında yükseleceğini belirtti. GUHEM'in Türkiye'nin bilim yolculuğundaki önemine dikkat çeken Bakan Tunç, buranın Türkiye'ye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Alper Gezeravcı'nın uzayda 13 deney yapacağını söyleyen Bakan Tunç, uzay teknolojisi alanında daha çok bilim insanının yetişeceğini dile getirdi. Türkiye'nin uzayda kendi ürettiği uyduları ve savunma teknolojilerini geliştirdiğini belirten Tunç, Cumhurbaşkanı liderliğinde hedeflerine ilerlemeye devam ettiklerini söyledi. GUHEM'i gezen Bakan Tunç, merkezdeki interaktif düzenekleri inceledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. GUHEM'in Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna yönelik yaptığı canlı yayını 300 bin kişi izledi.

#BakanTunç #TürkiyeYüzyılı #Bilim #UzayTeknolojisi #Sanayi #AlperGezeravcı #SpaceX #GUHEM

Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °