Bakan Akar: "Yıl başından itibaren 4 bin 9 terörist etkisiz hale getirildi"

Bakan Akar: "Yıl başından itibaren 4 bin 9 terörist etkisiz hale getirildi"

Gündem 31.12.2022 13:58:00 0
Bakan Akar:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni yıl mesajında terörle mücadeleye vurgu yaparak, bu yılın başından itibaren 4 bin 9 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakan Akar, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Değerli silah ve mesai arkadaşlarım, Görevlerinizi büyük başarı ve fedakârlıklarla yerine getirdiğiniz bir yılı geride bırakırken, Milli Savunma Bakanlığı ailesi olarak 2023 yılına da artan bir inanç ve heyecanla hazırlanıyoruz. Küresel ve bölgesel düzeyde gelişmelerin hızlandığı; artan risk, tehdit ve tehlikelere bağlı olarak güvenlik kaygılarının en üst seviyeye çıktığı bir dönemden geçiyoruz. 

Bu hassas süreçte tüm gelişmeleri yakından takip etmekte, ülkemizin ve asil milletimizin savunma ve güvenliği ile ilgili her türlü tedbiri almaya gayret göstermekteyiz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına girerken Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın uluslararası alanda kurduğu çok boyutlu ilişkilerle özne hâline gelmiş; ülkemizin etki alanı üç kıta, ilgi alanı bütün dünya olmuştur.  

Bu süreçte görev ve sorumlulukları artan Milli Savunma Bakanlığımız da bölgesel ve küresel güvenlik için yeni yaklaşım ve stratejilerle Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve en etkili faaliyetlerini icra etmektedir. 

Bu kapsamda hudutlarımız, 'Hudut namustur.' anlayışıyla; bugüne kadarki en yoğun ve en etkili tedbirler ile korunmaktadır. 

Terörle mücadelemiz ise “Terörist neredeyse hedefimiz orasıdır.” stratejisiyle başta FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı artan bir şiddet ve tempoda aralıksız devam etmektedir.


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °