BAŞKAN ZEYBEK ’DEN 6 ŞUBAT DEPREMLERİ 1. YIL DÖNÜMÜ ANMA MESAJI

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Gündem 5.02.2024 16:50:00 0
BAŞKAN ZEYBEK ’DEN 6 ŞUBAT DEPREMLERİ 1. YIL DÖNÜMÜ ANMA MESAJI

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. 

Yayımladığı mesajda, Afyonkarahisar’ın büyük bir dayanışma örneği sergilediğine dikkat çekti. Zeybek Başkan mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletimizin tüm bakanları ve tüm kurumları, ilk andan itibaren teyakkuza geçti, depremzede kardeşlerimizin yanında oldu. Afyonkarahisar ve Afyonkarahisar Belediyesi olarak bizlerde depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için harekete geçtik. Tüm şehir kenetlendik ve Belediyemiz imkânlarını Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen illerimiz için seferber ettik. 

Tüm gücümüzle ve imkânımızla deprem bölgesinde kardeşlerimizin yanında olduk. Depremin açtığı yarayı birlik ve beraberlik içerisinde sarmaya çalıştık.

Devletimiz tarafından görevlendirildiğimiz sorumluluk sahamız Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta aşevlerinden arama kurtarmaya, mobil tuvalet, su temin ve kanalizasyon çalışmaları, insani yardım malzemelerine kadar her alanda hizmet vermeye gayret ettik. Fen İşleri, İtfaiye, Zabıta, Su ve Kanalizasyon Birimlerimizin tüm ekibi ve ekipmanı ile yaraları sarmak için mücadele ettik. 

Konteyner kentlerin alt yapı çalışmalarını Afyonkarahisar Belediyesi olarak üstlenerek, geçici barınma olanaklarının ivedilik ile temin edilmesine destek çıktık. Başkan Yardımcılarımız ile birlikte Hatay’ı ziyaret ederek, kardeşlerimizle bir araya gelmeyi ihmal etmedik; 

Hatay ile Afyonkarahisar arasında gönül birliği köprüsü kurduk. Belediyemiz, tüm ekipleriyle, ekipmanlarıyla,  bütün araç ve gereçleriyle, iş makineleriyle, personeliyle, idarecileriyle deprem bölgesinde gönüllü olarak yer aldı. 

Hatay Antakya’da oluşturduğumuz koordinasyon sayesinde ekiplerimiz gayretli çalışmalarıyla gerek insani yardımların ulaştırılmasında gerekse arama kurtarma faaliyetlerinde görev aldı. 

Ayrıca Afyonkarahisar Belediyesi olarak hemşehrilerimizin de seferberliğiyle toplanan insani yardımlar Antakya, Türkoğlu, Islahiye ve İskenderun’da depremzede kardeşlerimize ulaştırıldı.

Bir yılı geride bıraktığımız şu süreçte enkazların kaldırıldığı, depremden etkilenen şehirlerin yeniden inşa edildiği bir dönemdeyiz. Devletimiz ihya ve inşa çalışmalarını süratle tamamlamaktadır. Asrın felaketinde tüm milletimiz birlik ve beraberlik içinde yardıma koşarak örnek bir dayanışma sergiledi. 

Afyonkarahisar’ımız da bu dayanışmaya katkı sağladı. Hemşehrilerimiz, kurumlarımız, iş adamlarımız, büyüğünden küçüğüne her bir ferdimiz yardım toplama noktalarımıza akın etti. Binlerce insani yardım tırını dualar ile deprem bölgesine uğurladık. Bölgeye yapılan yardımlarımıza destek olan tüm hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

 6 Şubat tarihli depremler neticesinde hayatını kaybeden kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Cenab-ı Allah’tan ülkemizi böylesine felaketlerden korumasını niyaz ediyorum. Aziz milletimize tekraren geçmiş olsun. Yüce Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

 


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °