Biz teröristle mücadele edeni de, teröre müsamaha göstereni de biliyoruz

Biz teröristle mücadele edeni de, teröre müsamaha göstereni de biliyoruz

Siyaset 13.03.2024 16:14:00 0
Biz teröristle mücadele edeni de, teröre müsamaha göstereni de biliyoruz

Biz teröristle mücadele edeni de, teröre müsamaha göstereni de biliyoruz

 

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, milliyetçi söylemlerle çıkış yapanların tek derdinin Türk milliyetçilerinin Afyonkarahisar’daki oylarını alabilmek olduğunu söyledi. Küçükkurt, “Biz teröristle mücadele edeni de, teröre müsamaha göstereni de bilmekteyiz. 

Kimse bize dibi görünmeyen kuyudan su içirmeye çalışmasın. DEM Parti ile ilgili Afyon'a mesaj verme çabasında olanlar çok uzaklara değil, kendi yakın çevrelerine bakarlarsa manzarayı çok daha yakın görürler” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, SKM’de her hafta tanıtacağı üç projesi ve gündeme dair değerlendirmeler yapacağı basın toplantısının dördüncüsünü düzenledi. Toplantıda; MHP İl Başkan Vekili Recep Yaman, KAÇEP İl Başkan Yardımcısı Av. Nesrin Çelikbilek, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Danaoğlu hazır bulundu.

GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLAYACAĞIZ

“Bu hafta tanıtacağımız projelerimiz ülkemizin geleceği, değerli gençlerimize ayırdık.” diyen Başkan Adayı Küçükkurt, “Her şeyden önce şunu ifade etmeliyim ki, havasıyla, suyuyla, tarihi ve doğal güzellikleriyle bu ülke, bu şehir bize atalarımızın mirası olduğu kadar, bizim gelecek nesillere, gençlerimize daha güzel bir şekilde devretmemiz gereken bir emanettir. Tüm projelerimizi bu şuurla hazırladık.

 Geleceğin Büyük Türkiye’sinin mimarları, Türk yüzyılının kurucuları olacaklardır.

 Bizim zamanını İnternet kafelerde, iddia bayilerinde heba edecek, uyuşturucu illetine kurban verecek bir tek gencimiz yoktur. Gençlerimiz bugününü en iyi şekilde değerlendirmeli, teknolojiyi zaman öldürmek için değil, geleceğe en iyi şekilde hazırlanmak.

 Afyonkarahisar Belediyesi olarak kendi sorumluluk alanımız içerisinde gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak amacıyla ilk projemiz Genç Şehir Afyonkarahisar projesidir. 

“BİREYSEL SPOR KURSLARI AÇACAĞIZ”

Kentte ki mevcut olan spor kompleksinde uzman antrenörler eşliğinde açılacak tenis, boks, güreş ve badminton vb. bireysel spor kurslarıyla hem gençleri spora teşvik etmek hem de kente milli sporcular kazandıracaklarını belirten Başkan Adayı Küçükkurt, "Belediyemiz bünyesinde bireysel ve ekstrem sporlar kulübü kuracağız. Gençlerimizin servis ihtiyacı ve spor malzemeleri belediyemiz tarafından ücretsiz karşılanacak ve antrenmanlara katılan sporcuların aileleri ile birlikte spor yapmaları için gerekli tesisler kurulacaktır. 

Aileleriyle birlikte gelen sporcular antrenman yaparken, ailelerininde vakit geçirebileceği bir tesis yapılacaktır.

 Yapacağımız tesiste spa merkezi, bay, bayan fitness salonu, kafeterya, kitap okuma ve dinlenme salonları bulunacak, antrenman süresince çocuklarını beklemekle geçirecekleri vakitlerini daha verimli bir şekilde değerlendirebilecekleri bir ortam oluşturulacaktır. 

Bu sayede ailelerinin desteğini alarak gençlerimizin spora olan ilgisini daha da artıracağız.” diye konuştu. 

E-TİCARET EĞİTİMLERİ DÜZENLEYECEĞİZ

18-30 yaş grubu gençlerin genç girişimci adayları olarak kendi işlerini kurabilmeleri için Belediye yönetimi olarak gençlere destek vereceklerini söyleyen Başkan Adayı Küçükkurt, “Üretime dayalı meslek edindirme eğitim programları düzenlenecek. Atölye ve üretim tesisleri kurmaaşamalarında yer tahsisi yapılacak. İşletme aşamasında teknik ve maddi destek verilecektir. Ürünlerin pazarlanma aşamasında e-ticaret eğitimleri düzenlenecektir. Evde üretim yapan vatandaşlarımız ise ürünlerini belediyemiz teslim noktalarına teslim edebilecek ve bu ürünler sergilenebilecek ve belediyemizin kurduğu E- Ticaret Merkezi sayesinde satış desteği alabilecek. Bu projemiz Ev Hanımları Üretiyor projemizle entegre bir şekilde yürütülecek.” şeklinde konuştu.

AFYON’DA YAŞAYAN HER GENCİN DÜNYAYI TANIMAYA HAKKI VAR

Milli olmak için evrensel olmak gerek bilinciyle gençlerin yurt dışı eğitim programlarına destek vereceklerini dile getiren Başkan Adayı Küçükkurt, şöyle konuştu: 

“Wwork&travel, ESC ve EVP programları, workaway programları, AGH programları, campamerica, AIESEC programlarından faydalanmak isteyen öğrenci ve mezun arkadaşlarımız a belediye olarak danışmanlık hizmeti ve bu programlara gitmek isteyen gençlerimize ulaşım masrafı ve giderleri belediye tarafından karşılanacaktır. Şehrimizde yaşayan her gencimizin dünyayı tanımaya, farklı kültürler görmeye ve en önemlisi şanlı Türk kültürünün yurtdışında tanıtma ve temsil etmeye hakkı olduğunu düşünüyorum.” 

ERENLER’E GNEÇLİK MERKEZİ YERİNE6 YAŞ GRUBUNA HİTAP EDECEK OYUN GRUBU İNŞAA EDİLDİ

Erenler Gençlik Merkezi Projesinden söz eden Başkan Adayı Küçükkurt, şunları söyledi: 

“Erenler Gençlik Merkezi girişinde planladığımız bu proje 2019 yılında da bizim vaatlerimiz arasındaydı. Ancak bize tercih edilen parti Erenler’e Gençlik Merkezi yerine 0-6 yaş grubuna hitap edecek oyun grubu inşaa ederek yılın en anlamsız yatırımını yaptı. 2019’da biz seçilseydik, Gençlik Merkezi en az dört yıldır faaliyette olacaktı.

 Onun yerine nur topu gibi bir oyuncak grubu var.

 Bizim projemiz 20 bin metrekarelik bir alan üzerinde inşa edeceğimiz bir kampüstür.

 Burada gençlerimiz için; Kütüphane ve çalışma salonları, Sinema ve tiyatro salonu,  Sağlık Birimi, Kafeterya ve restoran, Halı saha, Basketbol sahası, Kum voleybol sahası, Yürüyüş ve koşu parkurları, Fitness salonu, Amfi tiyatro yer alacak. Faydalanmak isteyen tüm Afyonluların ve öğrencilerimizin kullanımına açık olacaktır

. Yıl boyunca belediyemiz desteğiyle etkinlikler düzenlenecektir.” 

MHP SEÇİMİ KAZANMAYA EN YAKIN PARTİLERDEN BİR TANESİDİR

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Adayı Küçükkurt’a, MHP’nin seçimle ilgili anket çalışması olup olmadığı ve sonuçla ilgili düşüncelerini soruldu. 

Küçükkurt soruyu şu şekilde yanıtladı: 

“MHP’nin kendi iç bünyesinde yaptırdığı anket çalışmaları var.

 Bunlar Sayın İl Başkanımızın bilgisi dâhilindedir. Şahsım adına konuşayım. Aday olarak muhtemelen bizim çok şımarmamız için bize anketlerle ilgili durum bilgisi verilmiyor.

 Ama partimiz anket çalışmalarını sürekli yapıyor ve konuyu takip ediyorlar. 

Rakam olarak sorarsanız o konuda şahsi olarak benim bir bilgim yok. Sosyal medya da yapılan anketlerle ilgili düşüncem ise önceki toplantımızda da arkadaşlarımız bu soruyu yönelttiklerinde aynı şeyleri söylemeye çalıştık. 

Sosyal medya üzerinden bazı algılar yürütülmeye çalışıyor. Bizler duyuyoruz ve biliyoruz ki profesyonel medya ekipleri il dışından Afyonkarahisar'a müdahale etmeye çalışıyorlar ve bununla ilgili algıyı sürdürmeye çalışıyorlar. Yalnız alandaki gerçekler ortadadır. Malumunuz olduğu üzere MHP Afyon'da seçim çalışmalarına en önce başlayan partidir.

 Tam 2 aydır alanlardayız. 

Pazar yerlerinde sanayi içerisinde, caddelerde, sokaklarda vatandaşlarımıza iç içeyiz.

Bizim gördüğümüz intiba ile edindiğimiz intiba ile gördüğümüz taahhüt ile yapılan anketler kesinlikle örtüşmemekte. Bu nedenle bu çalışmaların tamamen algıya yönelik olduğuna inanıyoruz. Ama gerçek anket çalışmalarında MHP Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını almaya en yakın adayların içerisinde yer alan partilerden bir tanesidir.”

TÜRKİYE’DEKİ MİSAFİRLİK HADDİNDEN FAZLA UZADI

Seçimi kazanması halinde “Mantıklı Değişim” sloganı çerçevesinde başta Suriyeliler olmak üzere mültecilerle ilgili yaklaşımının ne olacağı sorulan Başkan Adayı Küçükkurt, şu ifadeleri kullandı: 

“Bu konuda da sadece ‘Mantıklı Değişim’ mottosu adı altında değil, MHP bu sorun ülkemizin kucağına bırakıldığında en baştan itibaren tavrını açık ve net göstermişti. Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli 30 kilometre mesafe içerisinde bir koruma bandı oluşturarak, bu insanların kendi topraklarında Türkiye'nin himayesinde kalması gerektiğini önerdi ve bununla ilgili son derece bilimsel çalışmalar yapıp yayınladılar.

 İlk günden itibaren Suriye'deki problemler başladığında MHP ve Sayın Bahçeli’nin ortaya koyduğu çözüm önerisi bu şekildeydi.

 Ne yazık ki o gün bu dinlenemedi ve bugün yaşadığımız sorunların temelinde de bu önerilerin dinlenmeyişi, bu tedbirlerin alınmayışı yatmaktadır.

 MHP’nin bu noktadaki görüşü kesin ve nettir.

 Türkiye'deki bu misafirlik haddinden fazla uzanmıştır. Bu insanlar Türk devletinin âli cenap tavrı haricinde Türk milletinin örfüne, töresine ve İslam dinine yakışan şartlar yerine getirilip misafirlikler karşılandıktan sonra mutlaka ve mutlaka ülkemizden kendi topraklarına geri gideceklerdir. 

Bundan emin olmamız gerekir. MHP’nin tavrının temelinde bu atmaktadır. Elbette ki milli politikalar ülke meseleleriyle ilgili de bu konunun bağlantısı bulunmaktadır. Ama kesinlikle ve kesinlikle üstüne basa basa söylüyoruz. Sayın Genel Başkanımızın da söylediği gibi bu misafirlik haddinden fazla uzamıştır. 

Bu insanlar ülkelerine güvenli bir şekilde, Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışacak bir şekilde mutlaka gönderilecektir.”

SANKİ BURCU HANIM KENDİ GÖLGESİYLE KAVGA EDİYOR

Afyonkarahisar’da milliyetçi söylemler üzerinden öne çıkma çabası hakkındaki düşüncesi sorulan Başkan Adayı Küçükkurt, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Ben bu sorunun Burcu Köksal hanımefendi ile ilgili olarak sorulduğunu tahmin ediyorum. Sayın Burcu Köksal’ın, son günlerde yaptığı çıkışlarıyla hem bizleri hem kendi partilerini hatta ve hatta DEM Partiyi bile şaşırttığını düşünüyoruz. Kendisinin siyasi geçmişini iyi bilenler hanımefendinin daha önce 2 HDP Milletvekilinin, milletvekilliklerinin düşürülmesi ile ilgili kararı yırtarak TBMM iradesine kafa tuttuğunu, LGBT ile olan işbirliklerini, diyaloglarını, açıklamalarını hatırlarlar diye düşünüyorum.

 Basın mensuplarımız meslektaşlarım olarak sizler konuları takip ettiğiniz için bizden daha iyi biliyorsunuz. Bunlar eylemlerinden sadece bazı örneklerdir. Bir de yutkunulan konular var. 

Atatürk'e soykırımcı denilirken Türk Milletine katliamcı denilirken, Demirtaş’a selam gönderilirken, Mavi Vatan yayılmacılıktır denilirken bunlar yutkunulan konular arasındadır. Bu noktadaki örnekleri çoğaltabiliriz. Ama şöyle bakmamız lazım. Her şeyden önce ne DEM Parti’nin ne de HÜDAPAR’ın Afyonkarahisar'da bir belediye meclis üyesi çıkarabilecek kadar bir potansiyeli mevcut değildir.

 Bunu hepimiz biliyor ve kabul ediyoruz. 

Burcu hanım sanki kendi gölgesiyle kavga ediyor gibi. Sürekli zikzaklı açıklamalarla ortam toparlanmaya çalışılıyor ama tam da becerilemiyor. Dediğimiz gibi kendi parti yönetimlerini şaşırtıyorlar. Kendi belediye başkanlarını şaşırtıyorlar. DEM Partiyi bile şaşırtıyorlar.

Haliyle bizleri de çok şaşırtıyorlar. Bizim görüşümüze göre buradaki tek dertleri Türk milliyetçilerinin Afyonkarahisar’daki oylarını alabilmektir.

 Ama Afyonkarahisar Türkiye'de terörle mücadeleye en fazla şehit vermiş illerimizden bir tanesi. 

Afyonkarahisar şu an için silah altında binlerce evladı bulunan illerimizden bir tanesidir. Milli duyguları, hassasiyeti yüksek olan bir ilimiz. 

Ben eminim ki bu salondaki tüm kardeşlerimiz bu hassasiyetleri taşıyan insanlardır Biz teröristle mücadele edeni de, teröre müsamaha göstereni de bilmekteyiz. Kimse bize dibi görünmeyen kuyudan su içirmeye çalışmasın.

 Son olarak söylememiz gerekirse DEM Parti ile ilgili Afyon'a mesaj verme çabasında olanlar çok uzaklara değil, kendi yakın çevrelerine bakarlarsa manzarayı çok daha yakın görürler. Biz bugün az söyleyelim sizler çok anlayın diyerek meseleyi bitirelim.” 


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °