Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Uluslararası Emek Konfederasyonu'nun 1. Genel Kuruluna katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Uluslararası Emek Konfederasyonu'nun 1. Genel Kuruluna katıldı

Gündem 23.02.2024 16:33:18 0
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Uluslararası Emek Konfederasyonu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Uluslararası Emek Konfederasyonu'nun (ILC) düzenlediği 1. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Bakan Işıkhan, bu kuruluşun uluslararası hak, adalet ve emek mücadelesi bakımından çok değerli olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin son 21 yılda ekonomik ve sosyal kalkınma hamleleriyle istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetin Türkiye'nin yapısal sorunlarını çözmek için büyük çaba sarf ettiğini dile getiren Bakan Işıkhan, bu dönemde çalışma hayatında birçok sorunun çözüldüğünü ifade etti. Ayrıca, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırıldığını ve sendikaların çalışma hayatı ve toplumsal hayatın güvencesi olduğunu belirtti.

Bakan Işıkhan, Türkiye'de kamu çalışanlarının sendika kurma hakkının önemli adımlarla iyileştirildiğini söyledi. Ayrıca, çalışma hayatı alanında ulusal ve uluslararası mutabakatın önemini vurguladı.

Türkiye'nin artık önündeki yüzyıllık süreci görerek hedeflerini belirleyen bir vizyoner bir ülke olduğunu dile getiren Bakan Işıkhan, küresel birlik ve beraberliğin çok daha önemli olduğunu söyledi. Ayrıca, Uluslararası Emek Konfederasyonu'nun tüm insanlık adına İstanbul merkezli yeni bir hareketin öncüsü olacağına inandığını belirtti.

Bakan Işıkhan, Genel Kurul'un Türkiye ve insanlık adına hayırlı olması temennisinde bulundu ve sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °