Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın katılımıyla anıldı

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın katılımıyla anıldı

Gündem 18.03.2024 16:52:36 0
Çanakkale Zaferi
Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın katılımıyla anma töreniyle kutlandı. Tören, Kocatepe Asri Mezarlığı'nda bulunan Hava Şehitliği'nde gerçekleştirildi. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı tarafından Şehitliğe çelenkler sunuldu.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından askeri manga tarafından saygı atışı yapıldı. Törende İkm. Ütğm. Kürşat Bozkurt tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin askeri ve stratejik önemini içeren bir konuşma yapıldı.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Şehitlik Özel Defteri'ni imzaladı. Paşa Camii İmam Hatibi Yavuz Selim Yasan tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu'nun ettiği dua sonrasında şehitlikler ziyaret edildi. Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri, kahraman şehitlerin kabirlerine karanfiller bıraktı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve il protokolü, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi'ne ziyarette bulundu. Vali Yiğitbaşı, "Sizlere minnettarız, hakkınız ödenmez" dedi.

Anma programına Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekili Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan ve Burcu Köksal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Vali Yardımcıları Uğur Kolsuz, Mehmet Keklik, Fatih Topuz ve Betül Büyükkılıç, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, gaziler, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri ve kurum amirleri katıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü'nün anısına İmaret Camii'de şehitler için Mevlit Programı düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından program sona erdi.

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °