Çelik Kanatlar" Helikopteri, Yaban Hayvanları için Havalandı

"Çelik Kanatlar" Helikopteri, Yaban Hayvanları için Havalandı

Asayis 21.02.2024 10:34:36 0
 Çelik Kanatlar
Diyarbakır'da bulunan Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde yer alan "Çelik Kanatlar" adlı helikopter, sarp arazilere ve karlı bölgelere nesli tehlike altındaki türler başta olmak üzere yaban hayvanları için havalanıyor.

Yaban hayvanları için havalanan "Çelik Kanatlar", bölgede kar olması ve doğum zamanı nedeniyle sarp arazilere çekilen, besin bulmakta zorlanan yaban keçileri başta olmak üzere yaban hayvanları için Diyarbakır Jandarma Hava Grup Komutanlığı'nın katkısıyla Çermik ve Çüngüş ilçeleri ile Karacadağ bölgesine havadan ve karadan yem bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nden temin edilen saman, yonca ve yem, zorlu arazi koşulları ve kar nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı bölgelere helikopterle, karadan ulaşımın mümkün olduğu bölgelere ise araçlarla bırakıldı.

Diyarbakır'da yaban hayvanlarının korunması amaçlı faaliyetlerde bulunan ekipler, kaçak avcılığa geçit vermeyen denetimlerle birlikte 2023 Aralık ayında başlattıkları çalışma çerçevesinde bugüne kadar belirlenen alanlara 21 ton yem ulaştırdı.

#Diyarbakır #ÇelikKanatlar #yabanhayvanları #havadanyem #JandarmaGenelKomutanlığı #yabankeçileri #doğalkoruma #milliparklar #sarparazi #karlibölgeler

Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °