"Çevrim İçi Çocuk Tacizi Operasyonunda 15 Şüpheli Yakalandı"

"Çevrim İçi Çocuk Tacizi Operasyonunda 15 Şüpheli Yakalandı"

Asayis 22.02.2024 15:18:57 0
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri merkezli 10 ilde "SİBERGÖZ-22" operasyonları kapsamında çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadelede 15 şüpheli yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, çocukları koruma konusunun en hassas konulardan biri olduğunu belirterek, sanal devriyelerinin günde 24 saat görevlerinin başında olduğunu vurguladı. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinesinde çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında müstehcen içerikleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçlarının önlenmesine yönelik operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar Kayseri merkezli olarak Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Sakarya, Samsun ve Van illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Telegram isimli mesajlaşma uygulaması üzerinden çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satıldığı ve çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiği tespit edildi. Operasyonlar sonucunda 15 şüpheli yakalandı ve çok sayıda dijital materyale el konuldu. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °