CHP, binlerce kişiyle birlikte Köksal’a destek için yürüdü

MEVKİDAŞLARIM İHALE PEŞİNDE KOŞARKEN BEN MECLİS KÜRSÜSÜNDE AFYONKARAHİSARLI’NIN HAKKINI SAVUNDUM

Siyaset 30.03.2024 17:04:00 0
CHP, binlerce kişiyle birlikte Köksal’a destek için yürüdü

CHP, binlerce kişiyle birlikte Köksal’a destek için yürüdü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı koordinesinde Afyonkarahisar’da yerel seçim öncesi bir yürüyüş gerçekleştirildi. Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal'a desteğini göstermek isteyen binlerce kişi yürüyüşe katıldı. Yoğun bir kalabalığın eşlik ettiği CHP heyeti, şehir turunu tamamladıktan sonra İl Başkanı Faruk Duha Erhan ve Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal birer konuşma yaparak kazanacaklarına olan inançlarını paylaştı.

AFYONKARAHİSAR’DA DEĞİŞİM İSTEYENLERLE YÜRÜDÜK

CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, değişim isteyenlerle birlikte yürüdüklerini belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Biz bugün Afyonkarahisar’da değişim isteyenlerle yürüdük. Biz bugün bu şehrin aydınlık geleceğine inananlarla yürüdük. Yanımızda suç işleri bakanı yoktu, milletvekilleri yoktu, otobüslerle taşınan insanlar yoktu, sadece halkımız vardı. Yanımızda yürüyüşe gelmesi zorunlu tutulan kurum işçileri de yoktu,

 Afyonkarahisar sevdalıları vardı. Hiç merak etmeyin bu şehrin emekçileri, işçileri; kimsenin sizi zorla bir yürüyüşe, bir mitinge götüremeyeceği günler çok yakın. Çok iyi biliyoruz ki senin kalbinde, gönlünde aslında burada, bizimle olmak yatıyor. Sen yarın sandığa gidip onların gönlünden geçeni değil, kendi gönlünden geçeni yapacaksın.”

BU SEFER KİMSEYİ KANDIRAMAYACAKSINIZ

“Son günlerde şehrimize gelmeyen bakan, milletvekili kalmadı.” Diyen Erhan, şöyle devam etti: “Gelin, hepiniz gelin, bu sefer yapamayacaksınız, bu sefer kimseyi kandıramayacaksınız. Birileri çıkmış diyor ki ‘gerçek belediyecilik’. Sormazlar mı size? Neden 20 yıldır yalandan yapıyordunuz bu belediyeciliği diye. Zorla göreve getirildiler hep çünkü, zorla atandılar aday olarak yukarıdan.

 Biz bu yola değişim sloganıyla çıktık, sloganımızı bile çaldılar. Diyorlar ki mantıklı değişim.

 Bu insanlar ittifak ortağına oy vererek değişim olmayacağını, yine aynı zihniyetin devam edeceğini gayet iyi bilirler, hiç merak etmeyin. Korkuyorlar, Afyonkarahisar belediyesini kaybedersek ne yaparız diyorlar çünkü onlar bu şehri falan düşünmüyorlar. Onlar sadece kendi siyasi ikballerini düşünüyorlar.”

SADECE YANDAŞA HİZMET DEVRİ BİTECEK

Köksal’ın kazanacağına olan inancını yineleyen Erhan, şöyle konuştu: “Biz inanıyoruz ki onlar kaybettiğinde bu şehir çok daha güzel, çok daha yaşanabilir bir şehir olacak. Bu şehirde rant kapıları kapanacak sadece yandaşa hizmet devri bitecek. Mutluluk gelecek bu şehre, artık hizmet gelecek bu şehre. İnanıyorum ki Afyonkarahisar’ın yürekli insanları, Afyonkarahisar’ın geleceğini düşünen vefakar, cefakar insanları yarın sandığa gittiğinde bu şehri 20 yıldır daha da geriye götürmeye çalışan, zorla aday yapılanlara, hükümettekiler veya onların ortaklarına değil de ben bu şehre hizmet etmek istiyorum diyen, bu şehre bir kadın eli değecek diyen, ben kimsenin hakkını kimseye yedirmem diyen, Afyonkarahisar’da değişimin adı Burcu Köksal’a oy verecekler.

 Yarın, bu şehirde değişimin yaşandığı gün tekrar görüşmek ümidiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

MEVKİDAŞLARIM İHALE PEŞİNDE KOŞARKEN BEN MECLİS KÜRSÜSÜNDE AFYONKARAHİSARLI’NIN HAKKINI SAVUNDUM

CHP Grup Başkanvekili, Afyonkarahisar Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İşçinin, çiftçinin, emeklinin, esnafın, memurun, ev kadınının, garibanın herkesin sesi oldum

. Ben bu yola çıkarken ‘başın düşerse dara Burcu Köksal’ı ara’ dedim. Beni arayan hiç bir hemşehrime bana oy verip vermediğini sormadım çünkü bir vatandaş bir hemşerim eğer beni arıyorsa bir sıkıntısı derdi vardır. Onun derdiyle dertlendim onun sıkıntısını çözmek için yeri geldi meclis kürsüsünde haykırdım. Yeri geldi ikili ilişkilerle çözüme katkı sundum.

 Benimle beraber seçilip gelen mevkidaşlarım ihale peşinde iş takibinde koşarken ben meclis kürsüsünde Afyonkarahisarlı’nın hakkını hukukunu savundum. Emekli Nurettin amca doğalgaz faturamı ödeyemiyorum maaşım yetmiyor dediğinde kürsüye çıkıp Nurettin amcanın hakkını ben savundum. Nazmiye teyze torunum Ak Parti’den torpil bulamadı, işe giremedi hakkını yediler dediğinde onun torununun hakkına ben sahip çıktım.”

KAZANAN AFYONKARAHİSAR OLACAK

Parti rozetini mecliste bıraktığını vurgulayan Köksal, siyasetten ziyade memleketi önceliklediğini anlattı. Köksal, açıklamasına şöyle devam etti: “Fakıpaşa, Mısri, mahallelerinde garibanlara 3 kuruş verip üstüne binlerce lira borçlandırıp onların evlerine arşlarına çökmeye kalktığında o garibanların yanında ben vardım. Saraydüzü’nün merasını Trabzonlu bir firmaya peşkeş çekmeye çalıştıklarında direnen yine bu kardeşinizdi. Şu gördüğünüz zafer müzesinin 7 senedir tadilatını yapamadıklarında hesap soran yine bendim. Ahtım olsun belediye başkanı olarak o zafer müzesini 30 Ağustos Zafer Haftası’na restorasyonunu tamamlayıp yetiştirmek boynumun borcudur. Taşeronun kadrosu emeklinin maaş zammı asgari ücretlinin geçim mücadelesi, çiftçinin alın terini ben savundum.

 Şimdi de siyaset rozetimi mecliste bıraktım memleketime hizmet etmek için artık bu memlekette değişimi gerçekleştirmek için belediye başkan adayı olarak karşınıza çıktım. Belediye başkanı olduğumda Afyonkarahisar Belediyesi’nin gelirlerini 3-5 kişiye, Suriyelilere değil bütün Afyonkarahisarlı hemşerilerime harcayacağım. Bana destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Kazanan Afyonkarahisar olacak.” 


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °