Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Şehirde Toplam 1 Milyon 466 Bin Metrekare Büyüklüğündeki Millet Bahçelerini Açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Şehirde Toplam 1 Milyon 466 Bin Metrekare Büyüklüğündeki Millet Bahçelerini Açtı.

Gündem 8.06.2023 16:05:23 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Şehirde Toplam 1 Milyon 466 Bin Metrekare Büyüklüğündeki Millet Bahçelerini Açtı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Çevre Haftası kapsamında dokuz ayrı şehirdeki dokuz adet millet bahçesinin açılışını canlı bağlantı ile gerçekleştirdi. Açılışı yapılan millet bahçeleri Adıyaman, Giresun, Bulancak, Düzce, Cumayeri, Bursa, Harmancık, Bolu, Gerede, Afyonkarahisar, Şuhut, Adana, Aladağ, Sivas, Şarkışla ve Erzincan, Tercan İlçesi, Camii Şerif Millet Bahçesi olarak açıklandı. Bu bahçelerin toplam büyüklüğü ise 1 milyon 466 bin metrekare. Şuhut Millet Bahçesi'nin açılış töreni ise Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Rıza ÇALIŞIR, Şuhut Kaymakamı Harun Reşit HAN ve Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt'un katılımlarıyla yapıldı.

Şuhut Millet Bahçesi, 140.000 metrekarelik alanı kapsıyor. Bahçede bir adet futbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, basketbol sahası, 4000 metre yürüyüş yolu, 4000 metre bisiklet yolu, seyir terası, çocuk oyun alanları, oturma alanları, piknik alanları, Millet Kıraathanesi, Millet Camisi, 98.000 bitkinin yer aldığı koku bahçeleri ve otopark alanları bulunuyor.

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt açılış sonrasında yaptığı açıklamada, millet bahçesinin ilçenin ve toplumun bir araya gelmesini sağlayacağını, insanları birleştireceğini ve dayanışma duygusunu pekiştireceğini söyledi. Bahçenin doğal güzelliklerin korunduğu, çevre bilincinin artırıldığı, spor ve kültürün desteklendiği bir merkez olacağını, düzenlenecek etkinlikler ve programlar ile şehrin sosyal hayatının renkleneceğini vurguladı. Aynı zamanda bahçenin gelecek nesillere yeşil bir miras olarak bırakılacağını belirterek, çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunacağını ifade etti.

Başkan Bozkurt, projeyi gerçekleştirmekte öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve TOKİ'ye teşekkür etti. Bahçenin, doğa ile iç içe, yeşilliklerle bezenmiş bir ortamda insanların dinlenme, eğlenme ve sosyal etkinlikler yapma imkanı bulacağı bir mekan olacağına dikkat çekti.

Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °