Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan terör değerlendirmesinde Bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan terör değerlendirmesinde Bulundu.

26.12.2023 16:11:00 0
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan terör değerlendirmesinde Bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan terör değerlendirmesi “Türk Demokrasisi’nin üzerindeki en büyük gölge PKK’nın varlığıdır!” (DP Basın Merkezi – 26 Aralık 2023) Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yazılı bir açıklama yaparak terör ve terör örgütlerini destekleyenler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 Geçtiğimiz gün verdiğimiz şehitler ve HÜDA-PAR Genel Başkanının açıklamaları üzerinden değerlendirmelerde bulunan Uysal şunları kaydetti: “PKK terörüne müsamaha gösterenler ülkenin gerçeklerini perdeliyorlar” Demokrasilerin en zor sınavı terörle mücadeledir.

 Türk Demokrasisi’nin üzerindeki en büyük gölge ise PKK’nın varlığıdır! PKK terörü ve teröre kesin olumsuz sınır çizmeyen, PKK ile bağını kesmeyen siyasi uzantıları, bugünkü adıyla DEM Parti, PKK terörüne müsamaha gösteren kimi ‘aydın güruhu’ ve birtakım STK’lar ülkenin gerçeklerinin gündem olmasına, demokrasi ve hukuk gelişiminin 2 ileri 1 geri yapmasına zemin vermektedir.

 “Mevsimlik milliyetçi AKP iktidarı” Bu durumdan en fazla da yolsuzluk, usulsüzlük, hukuksuzluk, keyfilik, iş bilmezlik çukurunda debelenen ‘mevsimlik milliyetçi’ AKP iktidarı ve Erdoğan, tüm olumsuz icraatlarını perdelemek için yararlanmaktadır. 

Oluşan/oluşturulan güya dini-milli-hamasi siyasal iklimde ne AKP’nin bir yanda FETÖ ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ele geçirmek için yürüttüğü ‘yıkım mühendisliği’ projesi ne de geçmişte PKK ile yaptığı işbirliği/müzakereleri, “rejim değiştireceğiz” diye tercih ettikleri Suriye Politikası sonucunda Fırat’ın Doğusunda ABD gözetiminde bir fiili ‘PKK Devleti’nin oluşmasına zemin verilmesi topluma anlatılamıyor, AKP’nin ikiyüzlülüğü tam manasıyla deşifre edilemiyor! “Terör müsamaha ve tereddüt kaldırmaz!” Terörün müsamaha ve tereddüt kaldırmayacağı bilinciyle hareket etmek, siyaset ve sivil toplumun her kesiminin sorumluluğudur. Ancak devr-i AKP'de anayasa, kanunlar ve ceza hukuku muhataplarının iktidara yakınlığına/uzaklığına göre işliyor/değişiyor!

 Bugün işine geldiği için terör örgütü PKK'yı tam isabetle 'Bölücü Terör Örgütü' olarak tanımlayacak, bölünmeye hizmet eden hain saldırılarını lanetleyecek, ama "özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri tartışılmalı" diyen ittifak ortağına, HÜDA-PAR Genel Başkanına gık etmeyeceksin! 'Bölücü' bile kendilerine destek verdiğinde iş değişiyor.

 Tıpkı İstanbul seçimleri öncesi bir manifesto gibi Bebek Katilinin mektubunu okutmaları, 'Çözüm Süreci'nde AKP'ye destek veriyor diye Bebek Katilini 'abdestli namazlı' diye pazarlamaları, binlerce insanın hayatına sebep Öcalan'ın cezaevinde rahatını düşünüp "Öcalan'a televizyon verdik. Hayata dahil ettik. 

Hem takımını izliyor hem Türkiye'de neler oluyor görüyor" dedikleri gibi. Bir sınır çizilmiş Meksika Sınırı gibi; o sınırın iktidar tarafındaysanız suç yok! Sınırın iktidar tarafındaysanız usulsüzlük ve yolsuzluk, bölücülük, terör destekçiliği/eyaletfederasyon talepleri müsamaha edilir, görmezden gelinir! Olan memleketin yiğitlerine olur, oluyor! “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Allah yardımcısı olsun!”

 Bu vesileyle bir kez daha PKK terör örgütünü, Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmak hezeyanı ile yaşayan diğer terör örgütlerini lanetliyor

, Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. 

Bir kez daha aileleri başta olmak üzere kahraman Ordumuzun ve Milletimizin başı sağ olsun! Şehitler vermek pahasına terörle mücadele eden ve vatan toprağını korumak için kararlılıkla mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Allah yardımcısı olsun!


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °